StoryEditorOCM
KošarkaFurnir konačno pao

Narančasti na najljepši način čestitali rođendan Funcutima: Šibenka trećom uzastopnom pobjedom još bliže sigurnoj luci

Piše Krešimir Gulin
10. travnja 2022. - 20:00
Sibenik, 300322. Dvorana Baldekin. Kosarkaska utakmica HT Premijer lige GKK Sibenka - KK Vrijednosnice Osijek. Na fotografiji: Patrik Jambrovic.Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka je ubilježila i treću uzastopnu pobjedu i dodatno se približila luci spasa. Bilo je to prvo slavlje Narančastih ove sezone protiv momčadi Furnira koju s klupe vodi Šibenčanin Jeronimo Šarin. Konačni rezultat sugerira da je to bila 'laganica' za domaće, ali Zagrepčane su 'slomili' tek u završnoj četvrtini u kojoj su goste ostavili na samo sedam koševa.

Šibenka je u prvoj četvrtini bila iznimno napadački raspoložena. Milačićeva momčad zabila je čak šest trica uz odličnih 66 posto, i da nije poprilično 'curilo' u obrani mogli su već na prvom 'malom odmoru' imati i značajniju prednost od plus sedam.

U drugoj dionici, sasvim druga priča. Nestalo je napadačke ideje domaćinima, koji su postigli samo osam koševa u sedam minuta igre, pa su se Zagrepčani tricom Mandalinića primakli na samo minus tri (36:39).

Imala je Šibenka ugodnih (54:45) početkom treće četvrtine, međutim Narančasti nikako nisu uspijevali 'prelomiti' utakmicu. Naprotiv, raspucani Mandalinić tricama je držao Furnir gotovo u egalu (59:62).

Tada je finu rolu odigrao Međimurac u šibenskom dresu Jambrović s pet uzastopnih poena, blokadom i asistencijom za Bašića, koji pogađa tricu za domaće poslije pune dvije četvrtine i za prvo dvoznamenkasto vodstvo (70:59).

Svaku nadu gostima u eventualni povratak u igru 'ubili' su tricama Gulin i Bašić, koji su povećali prednost Šibenke na (78:63). Tako da su Funcuti mogli mirno zapjevati 'Sretan ti rođendan', jer šibenska navijačka skupina ovih dana slavi 39 godina od svog osnutka.

Inače, bilo je lijepo vidjeti konačno dobro popunjen Baldekin. Očito je ukidanje epidemiloških mjera polučilo rezultat, barem što se sportskih borilišta tiče.

Šibenka- Furnir 90:69 (31:24, 17:19, 22:19, 20:7))

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 650. Suci: Josip Radojković, Frane Mjeda i Denis Bajramović.

Šibenka: Arslanagić (7), Thomas (10), Klarin, Rebić (5), Gulin (3), Bašić (12), Grgurica, Solomun (4), Antić (2), Jambrović (21), Paić (18), Sinovec (8).

Furnir: Vidović (6), Krajina (15), Nazor, Samac (9), Kumanović (1), Collins (3), Mandalinić (22), Tišma, Bjelanović (6), Rađa (6), Kos (1).

 

03. svibanj 2024 01:55