StoryEditorOCM
KošarkaOsijek na Baldekinu

Napokon zdravi: Narančasti mogu kucnuti u drvo. Sanirali ozljede koje su ih ‘satrale‘

Piše Krešimir Gulin
28. siječnja 2021. - 12:47

Bez obzira na uvjerljivi poraz od Splita u zadnjem kolu, košarkaši Šibenke igraju dobro u posljednje vrijeme. Kao da su Narančasti pregrmjeli silne probleme koje su imali s karantenama, ozljedama... Stoga su bez većih problema rješavali protivnike 'po mjeri' poput Hermesa, Furnira, Alkara... i sa sedam pobjeda na kontu brode daleko od nemirnih voda zone ispadanja, odnosno puno bliže društvu koje će zaigrati u play offu. Zato na Baldekinu vlada popriličan optimizam uoči gostovanja Osijeka, još jedne ekipe iz društva izravnih konkurenata Šibenki:

- Ne bhi se toliko vadio na Covid, jer su i druge ekipe imale problema s epidemijom. No, zato su nas ozljede doslovce satrale. Konačno možemo reći da smo uhvatili dobar ritam. Međutim, Osijek je puno bolja ekipa nego što to pokazuje stanje na tablici. Gledao sam nekoliko njihovih zadnjih utakmica i gotovo svaku su imali pobijediti. Nećemo se opustiti protiv Osječana, iako se može reći da smo favoriti na svom parketu. U dosadašnjem dijelu sezone nitko nam ništa nije darovao, sve smo sami zaslužili, pa vjerujem da će tako biti i s Osijekom- kazao je Henrik Širko, koji uz Amerikanca Freemana i Crnogorca Mikovića čini udarni trio Narančastih ove sezone.

U prvom dijelu sezone, Osijek je slavio u tijesnoj završnici na jednu loptu. No, Slavonci su od tada uvelike promijenili krvnu sliku. Na klupu je sjeo proslavljeni zadarski košarkaš Stipe Šarlija. U smjeru Zadra je otišao i odlični strijelac Jordano, dok se u SAD vratio bek Frye. Zamjene su Osječani pronašli u vrlo dobrom šuteru iz Švedske Claranceu i srpskom braniču Čelebiću. No, obojica kubure s ozljedama i pitanje je hoće li nastupiti u Šibeniku.

- Dosta su promijenili roster, ali su još uvijek vrlo nezgodni. Imaju dobru unutarnju liniju s Kujundžićem i našim Šibenčaninom Paićem. Tu je i branič Lakić, koji je u Crvenoj zvezdi nekoć proglašavan velikim talentom srpske košarke. No, uz dužno potštovanje Osijeku, dosta toga će ovisiti o nama. Ako budemo pravi kao u zadnje vrijeme, vjerujem da ćemo se na koncu radovati- govori Dženan Rahimić, trener Šibenke.

On konačno može kucnuti u drvo, jer su mu na raspolaganju svi igrači osim ozlijeđenog Gulina.

Utakmica Šibenka- Vrijednosnice Osijek igra se u petak u 18 sati na Baldekinu, uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

25. travanj 2024 03:21