StoryEditorOCM
KošarkaBaldekin u ofenzivi

Nakon trenera, Šibenka iz Zadra dovela i nadarenog igrača: ‘Čast mi je biti u ekipi s uzorom kojem sam dodavao lopte‘

Piše Krešimir Gulin
18. srpnja 2024. - 13:43

Šibenka je dovela već četvrtog igrača u ljetom prijelaznom roku. Poslije prokušanih Martina Junakovića, Filipa Vujičića i Josipa Jukića na Baldekinu su angažirali jednog košarkaša koji se tek treba dokazati među seniorima

Rijeć je o 19- godišnjem Zadraninu Josipu Badraku koji je potpisao za Šibenku i na Baldekinu će biti iduće dvije godine.

Badrak je roden 2005. godine, košarku je počeo trenirati u Košarkaškom klubu Bibinje kod trenera Jurice Spahije. Bio je kratko na posudbama u Puntamici, ali je prošao cijelu školu pretkadeta, kadeta i juniora Zadra te sa Zadrom osvojio kadetsko srebro, juniorsko zlato i juniorsko srebro na državnim natjecanjima prvenstva Hrvatske.

Za njegov dolazak u Šibenku najzaslužniji je Zadranin Roko Jurlina koji je nakon završetka sezone preuzeo kormilo kluba s Baldekina

Trener Jurlina ima samo riječi hvale za mladog Zadranina:

-Jako dobro ga poznajem, zadnje dvije godine smo imali vrhunsku suradnju. To je dobar i karakteran mladi igrač koji igra na poziciji šutera i mislim da će ovaj posao biti odlična stvar i za njega i za Šibenku i da će napredovati iz dana u dan te pružati dobre partije. Prije svega mu naravno želim puno zdravlja, a sve ostalo će samo doći- kazao je mladi stručnjak.

image

Roko Jurlina

Jure Mišković/Cropix

I Badrak je nagalasio kako je za potpis za Šibenku najviše zaslužan Jurlina:

- On me je nakon juniorskog prvenstva nazvao i rekao da me želi u timu. Bio sam jako sretan i ponosan. Pristao sam na njegov poziv i nadam se da ću opravdati ulogu zbog koje dolazim na Baldekin. Od sezone očekujem dobru, kvalitetnu i brzu košarku te dobre uspjehe i pobjede u Favbet Premijer ligi te Aba 2 ligi- rekao je novi član Šibenke.

Badrak naglašava kako je s trenerom Rokom  prošao dvije sezone u juniorskoj ekipi Zadra te razvojnoj momčadi Jazina:

- Njegov rad se pokazao kao dobar “recept” za nizanje pobjeda i uspjeha te očekujem da će nas i ove sezone taj “recept” odvesti na najbolji mogući put.

Iz trenutne ekipe Šibenke znam sve momke jer sam igrao protiv njih. Takoder, čast će mi biti u ekipi Martina Junakovića koji mi je bio uzor te kojem sam dodavao lopte u dvorani dok je bio u Zadru’ – kaže Badrak.

08. rujan 2024 01:23