StoryEditorOCM
KošarkaVažna utakmica

Nakon slavlja na ‘vrućem‘ parketu u Sinju, Šibenka gostuje u legendarnim Jazinama; Playmaker Narančastih vjeruje u pobjedu i plasman u play off

Piše Krešimir Gulin
24. ožujka 2022. - 10:37

Košarkaši Šibenke važnom pobjedom u Sinju otvorili su natjecanje u Ligi za ostanak. Slavljem i dobrom igrom na 'vrućem' parketu najavili su vedrije proljeće nego što je to bila tmurna jesen.

U drugom kolu Lige za ostanak, Narančasti  petak 25. ožujka idu na gostovanje u Zadar kod ekipe Sonik Puntamike. Utakmica u Jazinama počinje u 18 sati. Eventualnom pobjedom Šibenka bi se praktički riješila najvećih briga, a to je ostanak u ligi. No, ambicije Narančastih u ovom dijelu sezone su ipak nešto veće od osiguranja 'golog' opstanka:

- Što se tiče utakmice protiv Sonika ne smijemo se uplesti u zamku brojnih odlazaka njihovih igrača, zato što im je ostalo dovoljno igrača koji su domaći iz Zadra i kojima će sigurno stati da se bore za svoj klub i da pokušaju sve napraviti da ostanu u šansama opstanka u Premijer ligi- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Premda je sjajna utakmicu iz Sinja, digla atmosferu na Baldekinu, Narančaste i dalje muči veliki broj problema:

- I dalje su temperature u pitanju i određene ozlijede. Naglasio sam već koliko izgubljenih dana imaju Rebić i Pleadin, između 25 i 30 radnih dana nisu trenirali, prema tome jako puno vremena će trebati da se oni barem malo vrate u natjecateljsku formu- govori Milačić.

Tijekom tjedna su s Baldekina objavili informaciju kako su do kraja sezone angažirali iskusnog srpskog beka šutera Stefana Sinoveca:

- Sinovec, naša nova pridošlica, je kroz ovaj tjedan pokazao određenu kvalitetu i sigurno ćemo ga koristiti na ovoj utakmici, iako je tek došao i dosta je teško očekivati u prvoj utakmici njegov maksimalni učinak- naglasio je trener Šibenke, koji jako dobro zna što Narančasti dobijaju s tom pobjedom u Jazinama:

- Napravit ćemo sve da dođemo u Zadar i da pobijedimo, uz sve moguće probleme koje imamo u zadnjih mjesec dana. Soniku je ovo utakmica manje više biti ili ne biti i oni će napraviti sve da pokušaju ostati u utrci za ostanak u Premijer ligi. Kao i uvijek, moja stara parola je ‘maksimalna borbenost i koncentracija, pet zdravih ljudi i može se protiv svakoga- zaključio je Milačić.

Dobru utakmicu u Sinju odigrao je Adnan Arslanagić, razigravač Šibenke. Prije svega, u obrambenom dijelu gdje je limitirao najboljeg strijelca Alkara Amerikanca Mc Glynna:

- Nakon naše dobre predstave u Sinju i važne pobjede za nas, želimo nastaviti u tom ritmu i nastaviti pobjednički niz. Dobro treniramo, konačno su nam se neki igrači, koji su bili ozlijeđeni vratili te smo dobili dodatnu širinu, iskustvo i kvalitetu u Sinovecu.

Izuzetno smo motivirani i spremni da izađemo na teren u petak i nastavimo ovaj dobar ritam te da upišemo pobjedu i napravimo novi korak ka ostvarenju našeg cilja na kraju sezone, a to je svakako plasman u play off-rekao je Arslanagić.

25. travanj 2024 11:34