StoryEditorOCM
KošarkaAlpe Adria Cup

Nakon samo 48 sati Šibenka opet na parketu; Na Baldekin im stižu Česi

Piše Krešimir Gulin
25. listopada 2022. - 11:11

Nema odmora za košarkaše Šibenke. Samo 48 sati nakon pobjede nad Zabokom u HT Premijer ligi, Narančasti ponovno izlaze na parket. Riječ je o utakmici trećeg kola Alpe Adria Cupa, a suparnik Šibenčanima na Baldekinu je češka momčad Redstone Olomoucko.

Česi su u tom natjecanju odigrali samo jednu utakmicu i izgubili 30 razlike od Vienne. I Šibenčani su visoko poraženi od Bečana (minus 33), ali su pobijedili Iliriju u Ljubljani.

Stoga se čini kako bi Šibenka i Olomoucko mogli odlučivati o drugom putniku iz skupine u daljni krug natjecanja:

- Imali smo samo jedan dan za regeneraciju i pripremu utakmice. Istina, odlučili smo igrati u nedjelju sa Zabokom jer nam je ipak fokus na domaćem prvenstvu. Ne smijemo poletjeti ni malo nakon tri uzastopne pobjede u HT Premijer lige. Što se susreta sa Česima tiče, igramo kući i imamo šansu da tom pobjedom dođemo u priliku boriti se za prolaz dalje u Alpe Adria cupu što bi bio veliki uspjeh- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Njegova momčad silno se energetski potrošila u ‘fajterskoj‘ utakmici protiv Zaboka u nedjelju. Međutim, puno veći problem od umora je neugodna ozljeda koljena koju je u ranoj fazo te utakmice zadobio branič Bruno Rebić:

-Na žalost, za naredni period izgubili smo Rebića. Pretrage će pokazati kolika je teška ta ozljeda. Neizmjerno mi je žao zbog toga, zato što je Rebić jako bitan kotačić u našoj igri- rekao je Milačić.

Zaista, Šibenka na početku sezone nema sreće s ozljedama, jer su još na pripremama izgubili američkog razigravača Nabu Echolsa.

Utakmica Šibenka- Redstone Olomoucko igra se na Baldekinu u utorak u 18 sati.

20. travanj 2024 17:22