StoryEditorOCM
Košarkadobra i loša vijest

Nakon razbijanja Cibone na Baldekin stiže Škrljevo: Andabaka ide ‘pod nož‘, Gulin se vraća nakon dvije operacije

Piše Krešimir Gulin
26. veljače 2021. - 17:25

Košarkaši Šibenke iz dva razloga nisu uspjeli pošteno profeštati veliku pobjedu nad Cibonom ostvarenu prošlog vikenda na Baldekinu. Prvi su epidemiološke mjere, a drugi što su već u ponedjeljak zasukali rukave kako bi se što bolje pripremili za subotnju utakmicu sa Škrljevom na svom parketu:

- Šteta što je sve bilo zatvoreno, pa smo proslavili trijumf nad Cibosima svatko za sebe, u svojim kućama- otkrio je Miro Jurić, pomoćni trener Šibenke.

Narančaste do kraja drugog kruga natjecanja u HT Premijer ligi čekaju još dvije domaće utakmice (Škrljevo i Zadar). S jednom pobjedom osigurali bi šesto mjesto koje jamči utakmicu više kod kuće u trećem krugu:

- Samo je pitanje hoćemo li biti šesti ili sedmi. Siguran sam da se igrači ne opterećuju kalkulacijama, jer mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da dobijemo. Možda čudno zvuči kada kažete da se plašite Škrljeva nakon što ste dobili Split i Cibonu na Baldekinu. Ali, to nije 'pila naopako' jer Škrljevo je dobra momčad, dobro vođena. Imaju isti broj pobjeda kao i mi, tako da će trebati uložiti puno truda za nove bodove- rekao je Dženan Rahimić, trener Šibenke.

Ove sezone press konferencije Šibenke podsjećaju na one Nacionalnog stožera civilne zaštite jer se u pravilu govori o bolestima, ozljedama, epidemiji... Ni ova uoči Škrljeva nije bila iznimka. Loša vijest iz tabora Narančastih glasi kako Kristijan Andabaka mora 'pod nož' i za njega je ova sezona završena. Dobra vijest je kako se na parket vraća Ivan Gulin, koji je imao dvije operacije u 2020. godini. Mladi reprezentativac je zadnju utakmicu odigrao još koncem listopada i sada se napokon stavlja 'pod zastavu' Rahimiću:

- Gušt je vratiti se na parket. Operacija i rehabilitacija su prošli O.K. Prošli tjedan sam radio s ekipom, bit ću u sastavu kontra Škrljeva, a zajedno s trenerom ću odlučiti o eventualnoj minutaži. Pobjeda nad Cibonom dala nam je dodatni elan, međutim i Škrljevo je u dobrom ritmu. Na Baldekin dolaze s tri pobjede u nizu, očekujem tešku utakmicu, ali i našu pobjedu- kazao je Gulin.
Utakmica Šibenka-Škrljevo igra se u subotu u 17,30 sati uz izravan prijenos na HTV-u 2.

25. travanj 2024 19:38