StoryEditorOCM
KošarkaMože i bez centara

Nakon izlaska iz karantene do važnih bodova: Šibenka u Draženovom domu ostvarila pobjedu za bijeg iz opasne zone

Piše Krešimir Gulin
23. prosinca 2020. - 20:11

Košarkaši Šibenke zabilježili su važnu pobjedu protiv Hermes Analitice za bijeg iz opasne zone. Narančastima nije bilo lako, premda su igrali protiv 'fenjeraša' koji ima samo jednu pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone. Prije svega, jer su tek u ponedjeljak izašli iz desetodnevne karantene. Nadalje, u Draženovom domu bili su prisiljeni nastupiti bez dvaju centara Mikovića i Jurkovića, pa je teret borbe pod obručima pao samo na Solomuna. U takvoj situaciji trener Dženan Rahimić dobar dio utakmice igrao je s petorkom u kojoj mu je najviši čovjek bio Henrik Širko, inače klasično krilo.

Unatoč svim nedaćama Šibenka je privela utakmicu u svoju korist. Domaćini su rezultatsku neizvjesnost držali sve do sredine treće četvrtine kada su bili u zaostatku od samo dva koša (49:51). Ali, tada su stvari u svoje ruke uzeli Domagoj Šarić i Trey Freeman, koji su bili najbolji pojedinci u redovima Šibenke, i serijom 10:0 naveli vodu na šibenski mlin.

Iako je Šibenka pobjedom kontra Hermesa apsolvirala najvažniju zadaću, do kraja godine je još čekaju dvije utakmice. Idućeg tjedna će najprije u utorak igrati u Zaboku u osmini finala Kupa, a samo dan kasnije odraditi i zaostalu prvenstvenu utakmicu u Gorici.

Hermes Analitica- Šibenka 76:84 (27:21, 15:24, 16:25, 18:14)

ZAGREB- Košarkaški centar 'Dražen Petrović'. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Vovk, Jelena Tomić, Žarko Kovačević.

Hermes Analitica: Brčić (4), Mileković (13), Cvitanović (6), Kalpić (11), Svoboda (17), Ristovski, Gazić (10), Šutalo (3), Marcelić, Ćorić, Kordić (13), Lončar.

Šibenka: Freeman (25), Šarić (18), Živković, Bašić (8), Solomun (12), Antić, Klarin, Pleadin, Vlaić (2), Širko (8), Andabaka (11).

19. travanj 2024 23:00