StoryEditorOCM
KošarkaToni Nakić

Najbolji igrač Šibenke dosadašnji dio sezone ocijenio 'trojkom': Pobjeda protiv prvaka Hrvatske podigla bi ocjenu; Zbog rukometa promijenjen termin

25. siječnja 2020. - 12:35

Košarkaši Šibenke u nešto boljem raspoloženju dočekuju završni dio drugog kruga HT Premijer lige, te prvenstveno dvoboje s “teškašima” Cibonom na Baldekinu i Zadrom u Višnjiku u naredna dva kola.

 

Razlog zadovoljstvu u taboru “narančastih” su tri uzastopne pobjede, što u prvenstvu, što u Kupu. Zadnju su Šibenčani ostvarili na gostovanju kod Škrljeva (90:87). Najzaslužniji za slavlje momčadi trenera Edija Dželalije svakako je bio Toni Nakić, koji je ubacio 28 koševa. Zakav učinak donio mu je i epitet najkorisnijeg igrača 16. kola HT Premijer lige.

 

Lakše se diše!

 

- U toj utakmici je bilo dosta lakše igrati zbog činjenice što me je trener stavio na “četvorku”. Stoga mi je bilo komotnije napadati njihove više igrače, nego kada igram kontra protivničkih bekova. Tu smo stvarali prednost kada smo postajali bezidejni u napadu. Važno je i to što sam od početka dobro ušao u utakmicu, pa sam stekao samopouzdanje za igru “jedan na jedan”. Što se tiče ove tri naše pobjede u nizu, rekao bih da uspjesi protiv Zaboka i Škrljeva uopće nisu mali, kao što bi neki mogli pomisliti. Riječ je o ekipama koje se dižu, posebice Škrljevo, koje se pojačalo i držalo u egalu Split i Zadar. Zabok je pobijedio Cibonu, što dovoljno govori o njima - počeo je naš razgovor Nakić.

 

Spomenute tri pobjede Baldekinu su došle kao “bronhi”, poslije kojeg se lakše diše:
- Slažem se i ja da se sada lakše diše. Znate, nije bilo lako doći ispred navijača nakon poraza. Sada s tri pobjede u nizu možemo igrati opuštenije i u idućim utakmicama dati sve od sebe - veli 20-godišnji reprezentativac s Baldekina.

 

Kako biste vi ocijenili dosadašnji tijek sezone koja je, što kriti, bila dosta turbulentna za Šibeniku. Naročito u kontekstu (pre)optimističnih najava dijela uprave uoči prvih utakmica?

- Kada bih se držao onih klasičnih školskih ocjenjivanja od jedan do pet, onda bih nam dao neku trojku. Najveći problem je bio u tim nerealnim najavama koje ste spomenuli. One su se negativno odrazile i na javnost i na igrače. Porasli su apetiti, a mi nismo imali ni ekipu ni atmosferu da to ostvarimo. Međutim, veseli što stvari idu nabolje kako sezona odmiče i da se kockice polako slažu - iskren je Nakić.

 

Trenutačno je Šibenka u vrlo komfornoj poziciji na tablici. Play off je praktički osiguran, kakvi su uopće ciljevi do kraja seozne?
- Super bi bilo ugrabiti barem peto ili šesto mjesto pred doigravanje. To bi nam donijelo u četvrtzavršnici Split ili Goricu, kako sada stvari stoje. Dakle, primarno je hvatati što bolje startno mjesto i nastojati izbjeći Cibonu i Zadar već u prvom krugu play offa. Protiv svih ostalih suparnika na dvoje pobjede koliko se igra u četvrtfinalu - može se svašta dogoditi - veli ponajbolji košarkaš Šibenke.

 

A sad Cibona!

 

Izbjeći Cibonu ne možete u nedjelju u 19 sati kada “vukovi” stižu na Baldekin, u okviru 17. kola HT Premijer lige:
- Oni su prvaci Hrvatske i silno ih respektiramo. Vjerujemo da možemo napraviti iznenađenje i u prvenstvu i u Kupu, gdje nas u četvrtfinalu također čeka Cibona. Imamo odličnu atmosferu zbog tri vezane pobjede. Vjerujem da smo time privukli i naše navijače te da ćemo uz njihovu podršku na Baldekinu odigrati dobro protiv Cibone u nedjelju - govori Nakić.

 

Nije tajna da vas kao igrača silno favorizira trener Cibone Ivan Velić. Hoće li to biti dodatni motiv?
- Ma, nema nikakvog posebnog motiva. Dovoljan je motiv što na svom parketu igramo protiv momčadi koja je rang iznad nas - ističe lider Šibenke.

 

Da je Nakić izrastao u lidera “narančastih” potvrdio je i trener Dželalija:
- Ma, u prvom dijelu sezone i nisam baš opravdao očekivanja. Doduše, poremetila me je i ozljeda. Trebalo se vratiti na parket i izboriti status radom na treningu i među suigračima. Inače, najvažnije da ekipa pobjeđuje uz moje dobre partije. Loše bi bilo da mi gubimo, a da ja “nabijam” statistiku - zaključio je Nakić.

Utakmica Šibenka- Cibona igra se u nedjelju u 19 sati u dvorani na Baldekinu. Trebalo se igrati sat ranije, međutim termin je pomaknut zbog finalne utakmice Europskog prvenstva u rukometu između Hrvatske i Španjolske. Dakle, šibenski ljubitelji sporta znaju što im je činiti u nedjelju poslijepodne i navečer. Najprije 'kauboji' i 'barakude' na TV-u, a onda u dvoranu na Baldekin.

26. travanj 2024 18:19