StoryEditorOCM
KošarkaKošarkaški mozart

Na današnji dan davne 1993. New Jersey Netsi umirovili su Draženov dres, a NBA liga se poklonila velikom Šibenčaninu

Piše Šibenski.hr
11. studenog 2022. - 18:32

New Jersey Nets na današnji dan, 11. studenog 1993. godine, u svojoj prvoj domaćoj utakmici sezone u NBA lig umirovili su dres Dražena Petrovića s brojem 3.

"Dražen je time postao tek četvrti igrač nakon Johna Williamsona (23), Billa Melchionnija (25) i Juliusa Ervinga (32) čiji dres su Netsi umirovili. Ceremoniji koja je održana pred oko 16 000 gledatelja, od kojih su polovicu činili američki Hrvati, nazočili su Draženovi roditelji i brat Aleksandar te njegovi prijatelji i suigrači iz reprezentacije Stojko Vranković i Dino Rađa. Svi nazočni za uspomenu su dobili značku u obliku Draženovog dresa, njegovu fotografiju i kratku biografiju", navodi se u prisjećanju i dodaje:

"Draženov dres su do središta igrališta donijeli trener Netsa (i originalnog Dream Teama na Olimpijskim igrama u Barceloni) Chuck Daly te Derrick Coleman, Draženov suigrač iz Netsa. Daly je prisjećajući se Dražena između ostaloga kazao: ‘Volio je igrati i - pobjeđivati! Njegov osmijeh i radost nakon pobjeda neću zaboraviti. Njegova upornost i superprofesionalnost za primjer su svima nama u NBA-u."

Dražen Petrović rođen je u Šibeniku 22. listopada 1964. godine. Poginuo je 7. lipnja 1993. u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

26. travanj 2024 02:56