StoryEditorOCM
Košarkanužna pojačanja

Na Baldekinu zazvonilo za uzbunu: poslije teškog poraza od Zaboka održan hitan sastanak uprave i trenera Milačića

Piše Krešimir Gulin
7. listopada 2021. - 20:00

Košarkaši Šibenke započeli su sezonu na način koji je daleko od očekivanja navijača, a vjerojatno i uprave i struke. Naime, Narančasti su u četiri službene utakmice upisali četiri poraza. Tri u domaćem prvenstvu (Gorica, Sonik, Zabok) i jedan u Alpe Adria Cupu (slovačke Levice).

Premda su protiv Zaboka na Baldekinu minule subote bili najbliže pobjedi, taj poraz je najviše zapekao sve prijatelje Šibenke. Jer, dogodio se kontra momčadi koja je po kvaliteti najbliže Narančastima i protiv koje je najrealnije bilo tražiti prvo ovosezonsko slavlje. A desilo se baš suprotno- poraz, koji je ogolio sve slabosti momčadi trenera Damira Milačića.

Hladan tuš

Ni on nije ostao hladan na hladan tuš koji su njegovi momci doživjeli u završnici susreta sa Zabokom:

- Ja sam lani u Sinju gubio četiri utakmice u zadnjoj sekundi gdje smo vodili. Nijednom se nisam osjećao kao nakon ove utakmice. Izgubili smo na svojoj gluposti, neiskustvu i nepotrebnom pritisku od samog početka ove sezone. Nemam nikome ništa zamjeriti, ja mogu samo biti ljut zbog poraza. Sastale su se dvije ranjive ekipe. Zabok je bio bolji, bio je iskusniji. Mi smo kiksali na nekim stvarima doslovce radi neiskustva i to je to. Treba se okrenuti onome što nam ide dalje, ali jednostavno da budemo iskreni ovo je naša realnost. Mi ćemo ovako morati igrati cijelo vrijeme i ovo će biti jako teško- istaknuo je Milačić.

Poslije utakmice sa Zabokom na Baldekinu je upaljeno žuto svjetlo upozorenja, jer nastavi li se klizanje u ovom stilu Šibenka bi mogla doći u grčevitu borbu za opstanak, a u takvom rasploženju teško je graditi momčad za budućnost, Naime, mladim igračima važno je osigurati mir u stasavanju i razvoju.

Stoga je Milačić najavio sastanak s upravom kluba, koji je i održan početkom tjedna. Jasno, na dnevnom redu je bilo dovođenje pojačanja koja su Šibenčanima nužna kako bi imali mirniji nastavak sezone:

- S upravom imam korektan odnos. Sjeli smo i dobro analizirati stanje, tj. ono što je najbolje i najbitnije za napredak. Kada govorimo o mladim igračima, mladi igrač mora zaslužiti da igra. Ne može mu se namjestiti da igra. Mi imamo kratak roster trenutno, sa svega osam igrača, jer ne možemo još uvijek računati da će nam Antić, koji ima perspektivu, i Živković, pomoći. Mi imamo još dosta rupa - istaknuo je trener Šibenke.

image
Ante Nakić: Treba ustrajati na putu kojeg smo zacrtali
Nikša Stipaničev/Cropix

Slično je razmišljao i predsjednik Ante Nakić, koji je odmah odbacio mogućnost bilo kakvih oštrih rezova:

- Treba ustrajati na putu kojeg smo zacrtali i zadržati dozu umjerenog optimizma- poručio je Nakić.

Osim pukih parola, sastanak uprave Šibenika i Milačića, koji je preuzeo ulogu i sportskog dirketora, urodila je i nečim konkretnim. Naime, novi član narančaste svlačionice bit će 27- godišnji Robert Kujundžić (198 centimetara), kojega domaći pratitelji košarke znaju kao dugogodišnjeg igrača Osijeka. Kujundžić će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama, prije svega na 'četvorki', a u Šibenik stiže iz Rumunjske gdje je raskinuo ugovor.

To je trenutačno sve što se pojačanja tiče, premda bi Milačićevoj momčadi sjajno došao još jedan vanjski igrač. Tipa Freemana koji je lani sve oduševio vodeći momčad Šibenke, ili pak Echolsa ili Neala s kojima je Milačić radio dobre stvari u Alkaru. Međutim, zna se da Šibenka ne raspolaže baš prevelikim budžetom, tako da će se Milačić morati zadovoljiti samo Kujundžićem, barem za sada.

Rođeni Osječanin Kujundžić najvjerojatnije će biti u sastavu Šibenka na gostovanju kod Škrljeva koje je na rasporedu u petak u 18 sati. U zaleđu Rijeke Narančaste čeka vrlo težak posao, budući da je Škrljevo u sezonu ušlo s tri pobjede.

Dapače, u njihovoj dvorani u mjestu Čavle pao je čak i Zadar. To govori da trener Damir Rajković u rukama ima vrlo solidnu momčad s dva Amerikanca (Adway i Hortman), srpskim centrom Šajinom te hrvatskim snagama Jelenkovićem, Barnjakom, Rajčićem, Vrgočem... Sudeći po dosadašnjem dijelu sezone, Škrljevo je izraziti favorit u dvoboju sa Šibenkom.

19. travanj 2024 17:39