StoryEditor
KošarkaKošarka

Na Baldekinu upaljeno zvono za uzbunu: Oslabljeni Zabok šokirao Šibenčane

Piše Petar Mikuličin
9. prosinca 2018. - 11:54

Kakav početak, takav i kraj utakmice za Šibenčane. Nevjerojatnu indisponiranost pokazali su Šibenčani u prvim minutama utakmice. Zabok je zahvaljujući tome začas odletio na 3:16. Šibenski su košarkaši prema protivničkom košu uputili 4-5 „air-ballova“, a u obrani su im se otvarale rupe poput onih na siru ementaleru. Domaćina je dalekometnim pogocima posebno izluđivao Ivan Batur.

U prvom im je poluvremenu Zadranin utrpao 14 poena. Ravnotežu i koliko-toliko „pristojan“ rezultatski „minus“ Šibenika održavao je tek Domagoj Šarić. S obzirom kako su „narančasti“ igrali, zaostatak od 4 poena u prvom poluvremenu (36:40) nije uopće izgledao loše.

Stigla je Jurićeva momčad sredinom treće četvrtine i na „pola“ koša zaostatka (44:45), poslije Šarićevih i Paićevih trica. I dalje im je, međutim, enigma bio Batur, koji je nastavio trpati u drugom poluvremenu.

U posljednjoj se dionici išlo tricom na tricu. Nakić i Bašić doveli su Šibenčane na samo „minus 2“ (65:67). Uzvratio je istom mjerom Anzulović. 

Šibenik je minutu i pol do kraja prvi put došao do izjednačenja tricom reprezentativca Junakovića (70:70), a onda, konačno, i poveo u kontri koju je pokrenuo i dovršio Toni Nakić. 

U uzbudljivoj završnici Črnjević je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Šibenik je imao loptu odluke u svojim rukama, no Junakovićev je ne baš dobro izrađen šut kliznuo s obruča.

GKK ŠIBENIK – ZABOK 72:73 (17:22, 19:18, 19:20, 17:13) 

ŠIBENIK – Dvorana Baldekin. Gledatelja 500.
Suci: Martin Vulić (Zadar), Denis Hadžić (Pula), Bojan Kruljac (Zagreb). ŠIBENIK Poščić (3), Šarić (17), Vuko (6), Gulin (2), Bašić (11), Jelić, Vlaić, Rajčić, Junaković (15), Nakić (13), Paić (5), Klepo.
ZABOK: Martinko, Lisica, Galić (10), Črnjević (12), Ćutuk, Anzulović (7), Tuđen, Proleta (6), Jambrović (3), Batur (29), Šarlija (6).

#KOšARKA# ZABOK

Izdvojeno