StoryEditorOCM
Košarka‘trči i pucaj‘

Na Baldekinu stradala stara mušterija: Šibenka upisala važnu pobjedu protiv Osijeka, Paić dominirao u reketu

Piše Krešimir Gulin
30. ožujka 2022. - 20:05

Kada bi Šibenka u domaćem prvenstvu imala više protivnika kao što je Osijek stajala bi kudikamo bolje na tablici. Naime, Slavonci su prava mušterija Narančastima koji su ih pobijedili i u trećoj međusobnoj utakmici ove sezone. Ne treba ni naglašavati koliko je važna svaka pobjeda u ovakvoj Ligi za ostanak u kojoj je tanka linija između ispadanja i plasmana u play off.

Inače, bodove je Šibenka upisala puno teže nego što to sugerira konačni rezultat.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku 'trči i pucaj' košarke. Osim u uvodnim minutama kada su domaćini poveli (15:7) dojam je da su se Osječani bolje snašli u takvoj igri.

Nisu za Narančaste stvari dobro izgledale sredinom druge četvrtine kada je na semaforu svijetlilo (44:37) za goste. U tim trenucima, Osijek je imao nestvarnih 62 posto šuta, ali u tom učinku uvelike su im pomogli Šibenčani koji su igrali jako lošu obranu.

Momčad trenera Damira Milačića ipak se konsolidirala prje odlaska na veliki odmor i to u momentu kada su na parketu zajedno bila dva najniža košarkaša (Thomas i Arslanagić), ujedno i dvojica najagresivnijih.

Goropadno su Šibenčani izašli iz svlačionice, napravili seriju 7:0 u samo 64 sekunde, no nisu slomili Osječane koji odgovaraju s nizom 8:1 i vraćaju se u egal.

Konačno, Šibenka je 'prelomila' utakmicu na početku posljednje dionice. Izdominirao je pod obručima Pavao Paić, najbolji igrač utakmice, a profunkcionirala je i obrana Narančastih koja je ostavila Brokere na samo dva koša u pet minuta. Sve to rezultiralo je prednošću Šibenke (86:71) koju su do kraja mirno pretočili u vrijednu pobjedu.

Šibenka- VROS Osijek 99:83 (22:22, 31:31, 22:16, 24:14)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 300. Suci: Bojan Kruljac, Jelena Tomić i Toni Antun Reić.

Šibenka: Arslanagić (15), Thomas (20), Rebić (7), Gulin (2), Bašić (10), Solomun (1), Antić, Jambrović (14), Pleadin, Paić (26), Sinovec (4).

VROS Osijek: Makoi, Dugandžić (6), Grušanović (9), Tomljenović (6), Tokić, Porobić (23), Kuany (11), Bošnjak (10), Perković (3), Topolović (8), Jurić, Džajić (7)

03. srpanj 2024 08:45