StoryEditorOCM
Košarkapao važan potpis

Na Baldekinu slažu konkurentnu momčad, centar Pavao Paić produžio ugovor sa Šibenkom

Piše Krešimir Gulin
10. srpnja 2023. - 08:56

Na Baldekinu uoči nove sezone pametno slažu konkurentnu momčad. Naime, Šibenka je već angažirala centra Đorđa Topolovića, koji je lani igrao za Cedevitu Junior, te krilnog igrača Luku Babića, koji je na sebe skrenuo poozornost nastupima u zagrebačkom Boscu.

U ponedjeljak je objavljena i vijest koja je jamačno razveseliti narančasti navijački puk- kapetan i ponajbolji igrač Pavao Paić je produžio svoju vjernost Šibenci i potpisao novi dvogodišnji ugovor:

- Potpisom Paića praktički smo zacemetirali poziciju ‘petice‘ i definitivno ćemo imati prostora rotirati i sačuvati igrače od umora i eventualnih ozljeda.

Očekujem da se Paić što prije oporavi od ozlijede koju je imao tijekom završnice prvenstva i da spreman dočeka pripreme.

Sigurno je da je on još jedan kotač u našem stroju koji će nam pomoći pokušati ponoviti rezultate iz prošle sezone te da pokušamo biti što konkurentniji kroz sva natjecanja koja nas čekaju- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke

Paić je poručio kako je sretan i ponosan što će svoj košarkaški put nastaviti u svom matičnom klubu:

- Drago mi je da mogu nastaviti napredovati zajedno sa klubom. Slažemo konkurentnu i jaku momčad, nadam se da ćemo napraviti dobru kemiju u ekipi i ostvariti dobar rezultat u svim natjecanjima u kojima budemo sudjelovali. Jedva čekam početak sezone i utakmice na punom Baldekinu pred najdražim navijačima- rekao je Paić.

S Paićevim potpisom nije zaključena lista akvizicija. Prvi ‘pick‘ je nedvojbeno dovođenja playmakera iz SAD-a koji bi trebao biti nositelj igre Šibenke u novoj sezoni. Prema neslužbenim informacijama, na Baldekinu bi mogli angažirati još jednog ili dvojicu košarkaša koji bi pokrivali vanjske pozicije, odnosno bili ‘back up‘ igrači za mlade Pleadina i Skorića od kojih se očekuje daljnji napredak u idućoj sezoni.

Doduše, Šibenku su zadesili i odlasci nekih važnih igrača iz prijašnjih sezona. To se prvenstveno odnosi na Patrika Jambrovića koji je Baldekin zamijenio zadarskim Višnjikom. Također, redove Šibenke napustio je i prošlogodišnji organizator igre Srđan Brocić.

Bez obzira na to, jasno je kako će Šibenka u novoj sezoni imati vrlo soldinu i potentnu momčad punu mladih igrača. Trebat će treneru Milačiću i širine rostera budući je sve izvjesnije kako će Narančasti igrati i ABA 2 ligu.

27. travanj 2024 12:30