StoryEditorOCM
KošarkaNEKA IH BUDE OSAM

Na Baldekinu će se sučeliti šibenski Slavonac Luka Pandurić i dalmatinski Osječanin Bruno Markulin: Sedam ih je palo, ali oprez, Osijek ima vrijednosnice...

7. prosinca 2017. - 11:14

Sedam od sedam! Ili, sedam pobjeda u sedam odigranih utakmica, učinak je iz snova košarkaša Šibenika u tekućoj sezoni. Iz pobjedničkog kolosijeka "narančasti vlak" nisu izbacili niti Kaštelani koji su se u svojoj dvorani na Sokolani iz petnih žila trudili doći do prve prvenstvene pobijede. Račune su im poremetili "građani", koji su izuzmemo li povremene "black oute" relativno sigurno slavili (70:63):
- Zadovoljan sam pobjedom, premda se na našoj igri osjetila dvotjedna pauza u kojoj nismo uspjeli naći protivnika za prijateljsku utakmicu. Istina, bilo je trenutaka kada su mlađi igrači oscilirali, no tada su nam pomogli stariji igrači da se izvučemo i dođemo do pobjede - komentirao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.


Na krilima Funcuta


On nije mogao ne istaknuti pomoć Funcuta s tribina:
- Vjerujte, u svakom trenutku utakmice kada bi nam krenulo loše, njihova pomoć nam je bila vjetar u leđa. Nije floskula, naši navijači imaju veliki udio u pobjedi u Kaštelima - veli kormilar "narančastih".
Anzulović pobjedu u Kaštelima podcrtava kao iznimno važnu:
- A kako ne bi bila važna kada je izboren protiv izravnog konkurenta za opstanak. Posebno me raduje podatak da smo tri izravna suparnika u toj borbi pobijedili u gostima - ističe Anzulović.
Očito, on ne odustaje od priče o šibenskoj borbi za opstanak. Bez obzira, što je Šibenik na vrhu tablice zajedno s Cedevitom. Po Zulinoj matematici Šibeniku bi još jedna pobjeda trebala biti dovoljna za opstanak:
- E, nisam baš siguran da će osam pobjeda biti dostatno. Stvari na dnu su se zakomplicirale, mislim da će biti potrebno i više pobjeda za spas - izbacio je Anzulović novi račun.

Jedan od glavnih aktera šibenskog slavlja u Kaštelima bio je playmaker Krešimir Radovčić, koji je fino napunio statistiku u svim rubrikama. Šere je uz 12 koševa, imao osam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte:
- A, neš ti stvari... Lako ćemo mi za statistiku, važno je da smo mi pobijedili. Centri su odlično zatvarali reket, a ja sam samo kupio lopte. Opet smo reagirali dobro kao momčad. Utakmica nam se otvorila u dobrom smjeru i iako je naša prednost varirala, bez veće stresa smo priveli posao kraju - skroman je bio Radovčić.


Bit će teško


Na Baldekinu su Kaštela polako stavljena "ad acta". Sve misli su usmjerene na petak i novu utakmicu s Vrijednosnicama Osijek. Slavonci su na Baldekinu na reperotaru u televizijskom terminu u 18 sati. Kada su se pravile prognoze uoči prvenstva, košarkaški znalci su Osječane svrstavali vrlo blizu vrha. Odmah iza kvarteta Cedevita, Zadar, Cibona i Split. No, početak prvenstva sugerira neki drugi rasplet. Osijeku baš ne cvjetaju ruže, budući da imaju samo dvije pobjede i pet poraza:
- Osijek ima kvalitetan roster, posloženi su kao peta ekipa po vrijednosti u Hrvatskoj. Posebno bih istaknuo Amerikanca Taylora i Australca Joisa, koji su među kvalitetnijim strancima u Hrvatskoj. Istina, imali su dosta problema s ozljedama, ali sada su se kompletirali. Najvažnije za njih je što im se vratio prvi organizator igre Aljoša Šarac. Dakle, čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica - govori trener Šibenika.

Osječane u dušu poznaje Luka Pandurić, branič Šibenika, koji je u dresu Vrijednosnica odigrao pet sezona:
- Vjerujte, pred nama je dosta teška utakmica. Osijek je individualno vrlo kvalitetna ekipa. Osim stranaca koje je trener već istaknuo, ja bih spomenuo i Aljošu Šarca i šutera Bruna Markulina. Imaju jako dobre bekove, najboljeg skakača lige Joisa... Dakle, bit će teško. Ali, igramo pred svojom publikom i jasno da želimo nastaviti pobjednički niz - govori šibenski Slavonac rođen u Valpovu.
Govorite da Osijek ima dobre bekove. Znači da ćete imati izravan okršaj s njima. Primjerice i sa Šarcem s kojim ste godinama igrali u tandemu u dresu Osijeka:
- Je, za mene je Šarac jedan od najboljih bekova u ligi. Ako zaustavimo njega i Taylora imamo velike šanse da dobijemo. Njih dvojica su pokretači igre Osijeka - veli Pandurić.


Nevjerojatni promašaji


Momčad Vladimira Krstića, inače pomoćnika Ivice Skelina u reprezentaciji Hrvatske, nije na željeni način otvorila sezonu:
- Ne smijemo se zavarati trenutačnim skorom Osijeka, niti ih smijemo podcijeniti. Moramo ući maksimalno, jer su jako nezgodan protivnik - oprezan je Pandurić.
Da nešto ne štima u redovima Osijeka sugerira i gotovo nestvaran podatak iz zadnje utakmice u kojoj su poraženi od Hermes Analitice na svom parketu. U toj utakmici su Osječani promašili 19 do 20 slobodnih bacanja!?
- Kada sam pročitao taj podatak mislio sam kako je to nevjerojatno! Kasnije sam skužio da su Zagrepčani možda i taktički radili prekršaje na visokim igračima Osijeka Turaliji, Krajini i Joisu koji su promašili skoro sva slobodna bacanja - pojasnio je bek "narančastih".

A jedan od najboljih šutera Osijeka je Splićanin Bruno Markulin. Taj košarkaš meke ruke jako dobro poznaje šibensko košarkaško ozračje. Naime, lani je nosio dres ugaslog Jolly JBS-a:
- Jedva čekam vratiti se na Baldekin. Iz Šibenika nosim samo lijepa iskustva, i što se tiče grada i što se tiče igre - javio nam je Markulin iz Osijeka.
Splićanin zna i da njegovu novu momčad na Baldekinu očekuje vatrena atmosfera:
- I tome se veselim! Meni osobno, ali i svim igračima je gušt igrati pred punim tiribinama, bez obzira jesmo li domaćini ili gosti. Mislim da će pun Baldekin biti dodatni motiv, kako meni tako i cijeloj momčadi - ističe šuter Osijeka.

Šibenik je ugodno iznenađenje sezone, vi baš i ne...
- Točno, nitko nije očekivao nas na dnu, niti Šibenik na vrhu tablice. Moram kazati da Šibenik igra dosta kvalitetno. Osobno poznajem skoro sve igrače, poznajem trenera Anzulovića i stil igre koji gaji. Znam da nas na Baldekinu čeka agresivan i rastrčan protivnik. isto tako, želim istaknuti da trenutačno stanje na tablici i nije realan prikaz kvalitete, barem što se tiče Osijeka. Znate i samo da smo se silno mučili s ozljedama. Imali smo po 6-7 igrača na treningu i u takvim uvjetima je bilo teško raditi. Glupo bi bilo govoriti da smo mi favoriti, ali uvjeren sam da imamo šanse u Šibeniku. Čak držim da ne bi bilo preveliko iznenađenje ako dobijemo. Spremit ćemo se najbolje što možemo i pokušati kazniti sve eventualne greške Šibenika - zaključio je Bruno Markulin.

Utakmica GKK Šibenik- Osijek igra se u petak u 18 sati. Isti suparnici odmjerit će snage i u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Ta utakmica bit će odigrana 6. ili 7. siječnja u Osijeku. Pobjednik će nasuptiti na "final eight" turniru koji će biti odigran od 14. do 17. veljače. Domaćin završnog turnira Kupa bit će određen nakon natječaja. Podsjetimo, domaćin prvog izdanja završnice Kupa Hrvatske s osam momčadi lani je bio Šibenik.

24. travanj 2024 23:59