StoryEditorOCM
Košarkau 18:30

‘Morat ćemo biti na maksimumu‘: važno gostovanje Šibenke u Zagrebu, pobjedom bi napravili ogroman korak prema ostanku

Piše Krešimir Gulin
23. prosinca 2020. - 15:18

Košarkaši Šibenke u ponedjeljak su se vratili treninzima poslije desetodnevne izolacije u kojoj su završili nakon što je jedan igrač bio pozitivan na COVID-19.

Večeras (18.30) igraju važnu utakmicu u Zagrebu s Hermes Analiticom.

Zbog velikog broja odgođenih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, Šibenka je u kalendar do Silvestrova ugurala još dvije utakmice. Idućeg utorka u Zaboku će odigrati osminu finala Kupa, a dan kasnije gostovat će kod Gorice u LIGI. Ipak, prioritet je gostovanje kod “analitičara” u Draženovu domu.

Pobjedom bi “narančasti” napravili ogroman korak prema ostanku, što je primarni cilj sezone, i ostali bi u krugu momčadi koje pretendiraju na play-off. Na papiru je Šibenka favorit, no, pitanje je kako će momčad reagirati nakon karantene i sa samo nekoliko treninga.

– I meni je to nepoznanica. Nije lako trenirati ni nakon dva slobodna dana. Nakon izlaska iz prve ovosezonske samoizolacije, protiv Osijeka smo odigrali korektno. Utakmica s Hermesom vrlo je bitna, pobjedom bismo zadržali priključak za play off i mislim da ćemo je i ostvariti. Ali, treba biti vrlo oprezan. Hermes su svi otpisali, ali oni igraju puno bolje nego što tablica pokazuje. Morat ćemo biti na maksimumu kako bismo pobijedili – kazao je Dženan Rahimić, trener Šibenke.

“Narančasti” su dosad imali dosta problema s ozljedama, ali zadnjih su dana sve brojniji na treninzima. Vraćaju se Kristijan Andabaka i Juraj Pleadin, a i Valentin Jurković polako se uključuje u rad nakon problema s leđima.

20. travanj 2024 13:18