StoryEditorOCM
Košarkapalac dolje malešu

Legenda kluba odlazi s Baldekina! Evo tko je prvi favorit za preuzimanje klupe Šibenke

Piše Krešimir Gulin
23. svibnja 2024. - 08:34

Petar Maleš neće povesti košarkaše Šibenke u iduću sezonu! Službena je to informacija iz kluba s Baldekina koja stiže gotovo mjesec dana od završetka prošle sezone.

A baš je Maleš kao trener Narančastih završio sezonu koju navijači Šibenke neće pamtiti po dobru. Maleš je javno poručivao kako bi napokon volio dobiti priliku da samostalno povede klub u kojem je ‘ostavio kosti‘.

Protiv takve opcije ništa protiv nisu imali niti igrači, barem prema onome što je izjavljivao kapetan Pavao Paić.

Ali, njhove želje nisu uslišali oni koji kroje politiku kluba- uprava je odlučila da Maleš neće biti taj koji će kormilariti šibenskim brodom u novim izazovima:

- Petar Maleš više nije trener Šibenke. Uprava je Malešu ponudila drugu ulogu u klubu uz poboljšanje uvjeta rada. Međutim, on tu ponudu nije prihvatio te je zatražio sporazumni prekid radnog odnosa.

Odlazak Petra Maleša je opcija koju smo svakako željeli izbjeći. Smatramo kako svaki trener kojeg Šibenka izgubi je veći i teže nadoknadiv gubitak nego kad klub napusti igrač. Treneri stvaraju igrače, a Šibenka trenera ima malo. Od samog početka radimo na jačanju stručnog dijela kluba, poboljšanju uvjeta trenerskog rada i educiranju. Malešu želimo svu sreću u razvoju karijere, a vrata njegovog kluba mu zauvijek ostaju otvorena- poručili su iz Šibenke.

image

 Roko Jurlina, prvi favorit za preuzimanje klupe Šibenke

Jure Mišković/Cropix

Prema neslužbenim informacijama, Malešov nasljednik trebao bi biti 31- godišnji Roko Jurlina. Riječ je o perspektivnom treneru, koji gotovo da i nema iskustva u vođenju seniorskih momčadi izuzev epizode u Boriku.

Jurlina je najveće uspjehe u karijeri postigao kao trener kadetske reprezentacije Hrvatske, a radio je i u omladinskom pogonu Zadra.

Odluče li se čelnici Šibenke za Jurlinu znači da su se još jednom poželjeli kockati s trenerom. Nešto slično su napravili i lani kad su na klupu doveli Josipa Pandžu, koji je također bio uspješan u mlađim kategorijama, ali sa seniroima se nije proslavio.

Iz kluba su poručili kako su još uvijek u potrazi za novim trenerom:

- Razgovarali smo s mnogima, postoje favoriti... Međutim, unatoč raznim medijskim napisima još ni s kim nije potpisan ugovor- kažu u klubu s Baldekina.

Novog trenera Šibenika dočekat će i uvelike promijenjena ekipa u odnosu na lani. Na Baldekinu više ne stanuje kolonija stranaca (Foreman, Howard, Topolović i Starovlah). Ugovor je istekao i Perkoviću, a na Baldekinu nisu uspjeli zadržati talentiranog Skorića koji je igrama u narančastom dresu privukao pažnju košarkaške javnosti.

Unatoč egzodusu, novi trener čim dođe na Baldekin imat će grupu, uglavnom domaćih igrača, s kojom će moći ozbilno raditi.

Naime, ugovorom su za Šibenku vezani Paić, Babić, Klarin, Pleadin, Škugor, Šarić, Bobek, Brajković i Begić, kao i Lukić, koji ima pravo raskida ukoliko Šibenka ne bude nastupala u ABA 2 ligi.

09. lipanj 2024 03:54