StoryEditorOCM
KošarkaNi treća nije bila sreća

Kraj sezone za košarkaše Šibenika: nisu uspjeli seriju vratiti u Višnjik, Zadar dvokorakom u polufinale (FOTO)

28. travnja 2019. - 23:01

Zadar je iz dvokoraka 'riješio' Šibenik i plasirao se u polufinale doigravanja. I to je dobra vijest za Zadrane. Ona nešto lošija glasi da su se opet dosta potrošili uoči majstorice za opsatanak u ABA ligi s MZT-om koja je na rasporedu u utorak, jer konačni rezultat ne oslikava najbolje zbivanja na parketu. Naime, druga utakmica četvrtfinala play-offa uvelike je sličila na prethodne dvije koje su isti suparnici odigrali u minuih osam dana, najprije u posljednjem kolu 'regularnog' dijela prvenstva na Baldekinu, a potom i u prvoj utakmici četvrtfinalne serije play-offa u Višnjiku u utorak. Šibenčani su dugo prijetili, bili 'u utakmici', međutim na koncu su uvijek morali stisnuti ruku Zadranima. Glavni razlog tome je šira rotacija Zadrana i dominacija pod obručima. Dugo je Šibenik živio na dobrom šutu, ali košarka je ipak igra visokih mladića, pa je prednost Zadrana u skoku i u reketu opet presudila pobjednika. Generalno, Šibenčani mogu biti zadovoljni jer su odigrali vrlo korektnu sezonu, ali ipak žale što se nisu četvrtfinalnu seriju vratili u Zadar i što moraju već sada na godišnji odmor

Iskreno, volio bih da smo produžili još malo sezonu. Ostaje žal što nismo uspjeli izboriti tu treću utakmicu. No, Zadar je vipi, jači, brži i snažniji od nas i zasluženo je pobijedio- kazao je Miro Jurić, trener GKK Šibenika.

Njegov kolega sa zadarske klupe imao je puno više razloga za zadovoljstvo:

- Čestitam mojim momcima na pobjedi, ali i Šibeniku na dobroj partiji. Hvala i publici na navijanju i atmosferi koju su stvorili. Ušli smo koncentrirano u utakmicu, ali našom krivicom uveli smo Šibenik u dobar šuterski ritam. Na kraju smo ponovno odigrali pametnije i prelomili utakmicu i mislim zaluženo pobijedili- rekao je Ante Nazor, trener Zadra.

Nedvojbeno, Zadar je i na Baldekinu razmišljao o utorku i majstorici s MZT-om:

- Ionako bismo imali jak trening, a ova utakmica je bolja od bilo kojeg treninga. Osvježili smo se u subotu, u ponedjeljak ćemo opet nešto lakše trenirati. Mislim da smo dobro rasporedili snage i da ćemo spremno dočekati MZT- zaključio je Nazor.

Atmosfera? Isto kao i prije osam dana Tornado je ostao u Zadru, premda su za njih domaćini osigurali 50 mjesta. Očito, ne paše im navada Šibenčana da prodaju samo personalizirane ulaznice, odnosno da gosti moraju poslati popis navijača. Stoga, Funcuti nisu imali konkurenciju na tribinama. Inače, u šibenskoj dvorani bilo je podosta slobodnih stolica, što i nije baš uobičajeno kada se igra susjedski derbi, još u play-offu.

Međutim, na tribinama je bilo puno zanimljivih gostiju. Šibenčanima svakako najdraži je bio njihov sugrađanin iz NBA lige Dario Šarić. Aplauz su pobrali dječaci i dvije djevojčice iz Škole košarke 'Dražen Petrović', koji su postali prvaci Hrvatske u uzrastu do dvete godina. Zanimljivo, u finalu su pobijedili drniški DOŠK. Sudeći po tome, svijetla je budućnost košarke u Šibensko- kninskoj županiji.

 

GKK Šibenik- Zadar 66:86 (20:24, 18:11, 17:24,11:27)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 700. Suci: Josip Radojković, Gordan Terlević, Marko Živaljić.

GKK Šibenik: Mileković (11), Šarić (10), Vuko (18), Gulin (2), D. Bašić (8), Jelić, Vlaić, Nakić (10), Korać, Paić (7), Klepo.

Zadar: L. Bašić, Marić (17), Žorić (6), Krajina (2), Dašić, Vuković (20), Brzoja (8), Špralja (5), Little (11), Erslan (3), Božić (14), Planinić.

Semafor:

2:11- Raznovrsni su Zadrani u napadu. Iz prodora zabijaju Božić, Marić i Brzoja, a tricu je stavio Špralja. S druge strane, muči se Šibenik. Uspio je poentirati tek Paić nakon skoka u napadu. Stoga, nakon samo nešto više od tri minute igre trener domaćih Jurić zove time-out.

10:15- Koliko- toliko urodila je plodom minuta odmora domaćih. Tricama Milekovića i Nakića uhvatili su priključak. No, pogodila ih je druga nevolja, jer je u sudaru sa Špraljom Nakić ozlijedio rame, kojega je ipak šibenska liječnička služba osposobila za nastavak. Probudili su se i domaći navijači, pa sada situaciju time-outom smiruje kormilar Zadra Nazor.

23:24- Šuterski raspoloženi su Šibenčani. Izvan linije 6,75 pogađaju Nakić, Šarić i Vuko. Još da su 'narančasti' uspijeli iskontrolirati skok i reket imali bi i bolji rezultat.

30:28- Serijom 7:0 'narančasti' dolaze do prvog vodstva. Niz je otvorio Bašić tricom, a nastavili 'dvicama' Vuko i Nakić. Signal je to da Nazor opet uzme minutu odmora. Nije baš uspio smiriti svoje igrače, barem sudeći po potezu Vladimira Dašića, koji je isključen radi dvije tehničke koje je dobio zbog protesta nakon što mu je sudac Živaljić svirao faul na Vuki.

41:42- Poslije dužeg vremena Zadrani se na početku treće četvrtine vraćaju u vodstvo. Za to su zaslužni Vuković, Božić i Little. Šibenik u igri drži raspoloženi Vuko.

49:59- Šibenske muke pod obručima su se povećale kada je jedini pravi centar Paić zaradio četvrti prekršaj. Još kada im je stao i šut, bilo je jasno da im se ne piše dobro. Konačano su i Zadrani nešto uspjeli pogoditi izvana (Vuković). Na njegovu dobru igru nadovezao se Marić i gosti prvi put imaju dvoznamenkastu prednost.

58:61- Ako je momak iz Krila (Vuković) bio zadarski junak, onda je Šibenčane vukao Sinjanin (Vuko). Sa šest uzastopnih ubačaja vratio je 'narančaste' u utakmicu.

59:69- Prethodni rezultat bio je i posljednji trzaj Šibenčana. Ubrzo je peti faul suđen Paiću. Platili su 'narančasti' skraženu rotaciju i u napadu. Iskažanjavali su to Zadrani, uglavnom preko Amerikanca Littlea, za relativno mirnu završnicu.

 

 

24. travanj 2024 10:18