StoryEditor
KošarkaSplićanke lako preko Baldekina

Košarkašicama u susjedskom derbiju stao napad

Piše PSD.
15. prosinca 2016. - 10:12

Kritike zbog propusne obrane su ipak donijele pomak u tom segmentu za košarkašice Šibenika. No, u susjedskom derbiju im se ukazao drugi problem – "stao“ je napad! U 29 minuta igre na Baldekinu, uspjele su sastavu Splita postići samo 23 poena! Gošće su dotad postigle 49 te utakmicu, u najavi neizvjesnu, pretvorile u svoju laku pobjedu. Na kraju je bilo 64:47 (17:12, 14:4, 18:12, 15:19), s time da je postotak šuta domaćeg sastava bio manji od 30...
– Događaju se takve utakmice, kad nemaš raspoloženu igračicu, s puno grešaka. Nismo ni u obrani bili savršeni, dozvolili smo suparnicama da nam skaču pod košem, poentiraju iz drugog, trećeg napada. S iskustvom definitivno 'kaskamo' za konkurencijom. Tu bi Ana Vrsaljko trebala popraviti situaciju pod koševima. Ali, kako smo dosad igrali bez centra, treba posložiti i nešto drukčiju igru, u kojoj se slobodno može lopta gurnuti u reket – kaže Linda Antić-Borak, trenerica košarkašica Šibenika.
Prije stanke u A-1 ligi, košarkašice Šibenika će još na gostovanje u Virje, gdje će u subotu igrati s domaćim Podravcem. S tri pobjede, devete su u poretku.
B. JURAS

Preneseno iz Šibenskog lista od 15. prosinca 2016. godine

#žKK šIBENIK# SPLIT# PORAZ

Izdvojeno