StoryEditorOCM
KošarkaPink is for power

Košarkaši Šibenke odlučili pružiti potporu oboljelima od raka dojke; I vi možete pomoći radu županijske Lige koja se bori protiv te opake bolesti

Piše Šibenski.hr
27. listopada 2022. - 16:16

Sa svojim partnerima Ligom protiv raka ŠKŽ i tvrtkom Motiva GKK Šibenka pokrenula je akciju kojom želi naglasiti važnost brige za zdravlje, prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti, a cijeli mjesec listopad (ružičasti mjesec) u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje.

Simboličnim nošenjem ružičastih majica s natpisom Pink is for power i ružičaste vrpce, Šibenka želi pružiti potporu oboljelima od raka dojke, ali i sve svoje navijačice i sugrađanke pozvati i upozoriti na važnost redovitih preventivnih pregleda u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

U suradnji s partnerima, tvrtkom Motiva i Županijskom ligom protiv raka Šibenka je izdala posebnu seriju ružičastih majica Pink is for power čijom kupnjom možete pomoći radu Županijske lige protiv raka. Majice se mogu kupiti u Šibenkinom fan shopu, a cjelokupni prihod prodaje bit će doniran Županijskoj ligi. Uz ove majice, Šibenka će potpisane dresove igrača s porukom Pink is for Power tijekom studenog ponuditi u prodaju u korist Lige.

Danči Mihovilčević predsjednica Lige protiv raka Šibensko-kninske županije: ‘Prije svega zahvalila bih se u ime Lige protiv raka ŠKŽ i svoje ime na pozivu na ovu hvale vrijednu akciju. Znači nam mnogo, prije svega kao moralna podrška liječenim, kao i svim oboljelima od raka dojke, ali i volonterima koji uz svoj posao u svoje slobodno vrijeme pomažu u radu’ – kazala je Danči Mihovilčević.

Liga radi kao neprofitabilna udruga i svaka financijska pomoć znači olakšanje u ostvarivanju planiranih projekata.

Danči Mihovilčević rekla je i da Liga radi svaki dan od 8-13 sati u njihovom prostoru, Trg N. Tomassea 2 (kod crkve sv. Frane), a u popodnevnim satima dostupni su i na mobitel.

‘Organiziramo radionice ili predavanja, a zadnjih godina uočavamo bolju suradnju naših sugrađana odazivom na akcije kao i uključivanjem mladih u naše projekte. Pomoći nam se može na razne načine, savjetom, idejom, odazivanjem na predavanja, akcije, kao i financijski, jednokratnom donacijom, plaćanjem članarine, doniranjem proizvoda….

U sastavu Lige radi Klub žena liječenih na dojci osnovan 1999. i aktivno je oko 20-tak žena. Uglavnom se javljaju žene s problemima nakon dijagnosticiranja tumora zbog psihološke pomoći, pitanja praktične naravi: pravni savjeti, bolovanja, nabavljanje ortopedskih pomagala… Još uvijek imamo problem što žene teško pronalaze riječi i same se bore s problemima. Mi postojimo da bi pronašli odgovore na pitanja koja ih muče i olakšali ih put liječenja i ozdravljenja. Prema zadnjim podatcima (vjerovatno je i pandemija korone uzrok) odaziv je manji kako u Hrvatskoj tako i našoj županiji i zato apeliramo da se odvoji malo vremena za sebe. Bitan je samopregled, odlazak na UZV dojke, mamografija iznad 40 godina i odazivanje na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke. Jer ukoliko se tumor otkrije u ranoj fazi postotak izlječenja je velik’ – poručila je Mihovilčević.

Domagoj Bašić, direktor Šibenke je rekao:

- Cilj akcije Pink Is For Power je naglasiti važnost brige za zdravlje, prevenciju i rano otkrivanje malignih bolesti. Akciju provodimo s našim parterima Ligom protiv raka i tvrtkom Motiva. Prigodnim nošenjem ružičastih majica želimo upozoriti na važnost prevencije i ranog otkrivanja bolesti jer prema onome što su nam u Ligi rekli odaziv žena na preventivne preglede općenito u Hrvatskoj nije velik.

Da ne ostane sve na apelu, u suradnji s tvrtkom Motiva smo izdali posebnu seriju ružičastih majica Pink Is For Power čijom kupnjom možete izravno pomoći radu Lige. Majice po cijeni od 100 kn možete kupiti u našem Fan shopu svakog radnog dana od 16 do 18 sati te srijedom od 15 do 17 sati. Cjelokupan iznos bit će doniran za rad Lige, a osim majica uskoro će na aukciju i dresovi naših košarkaša s natpisom Pink Is For Power, o čemu ćemo obavijestiti javnost.

Pozivamo sve naše sugrađanke, drage navijačice da vode računa o svom zdravlju i odazivaju se na preventivne preglede- istaknuo je Bašić.

19. travanj 2024 14:05