StoryEditorOCM
KošarkaSvi zdravi

Košarkaši Šibenke gostuju kod još jednog izravnog suparnika za play off. I ovu utakmicu moći ćete gledati u izravnom prijenosu

Piše Krešimir Gulin
4. veljače 2021. - 12:20

Košarkaši Šibenke pobjedom nad Osijekom u prošlom kolu napravili su veliki korak prema plasmanu u play off. U petak Narančaste čeka gostovanje u Zaboku, kod još jedne od momčadi koje pretendiraju na ulazak u doigravanje. Zagorci su čak u boljoj poziciji nego Šibenčani, jer imaju deset pobjeda ili dvije više od momčadi trenera Dženana Rahimića.

No, kako nam je kazao Rahimić- Zabok je momčad koja je u samo nekoliko dana pokazala dva lica. Ono dobro su iskazali kontra Splita kojeg su svladali na svom parketu, a ono loše protiv Dubrave do koje su izgubili u četvrtfinalu Kupa u srijedu. Inače, Zagrepčane je do polufinala Kupa Krešimira Ćosića doveo šibenski trener Jeronimo Šarin u svojoj prvoj utakmici na njihovoj klupi.

Šibenka i Zabok dvaput su se sastajali ove sezone i imaju izjednačen skor:

- Mi smo ih dobili u prvenstvu u Čistoj Velikoj gdje smo bili prisiljeni igrati kao domaćin jer je naša dvorana na Baldekinu bila zatvorena zbog zaraze koronavirusom. Oni su nas pak iznenadili u Kupu u Zaboku. Iskreno, nismo očekivali taj poraz. Međutim, tada smo igrali bez centra Mikovića koji nam puno znači pod obručima. Sada se on vratio nakon ozljede i vjerujemo u našu novu pobjedu. Cilj nam je ostvariti što više pobjeda kako ne bismo ovisili o drugima glede ulaska u play off- kazao je Bruno Solomun, krilni centar Šibenke.

Trener Rahimić pak naglašava kako je njegova momčad u dobrom ritmu:

- Od 23. prosinca smo odigrali već osam utakmica. Pobjeđivali smo sve što smo objektvino trebali (Hermes, Dubrava, Alkar, Osijek). Najvažnije je da smo pregrmjeli probleme s ozljedama i izolacijama. Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu u Zaboku. Premda treba znati da su oni soldina ekipa. Posebice u vanjskoj liniji gdje se Toamsu, Mariću, Anzuloviću i društvu priključio bivši igrač Zadra Worku- istaknuo je Rahimić.

Inače, Šibenka polako izlazi iz gustog ritma, međutim prvenstvenu pauzu će iskoristiti da odigraju neke od tri zasotale utakmice. Tako je dogovoreno gostovanje u Zadru u idući petak kod Sonik Puntamike.

Utakmica Zabok- Šibenka igra se u petak u 18 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

26. travanj 2024 14:45