StoryEditorOCM
KošarkaZagreb za kraj

Košarkaši Šibenika večeras igraju posljednje kolo regularnog dijela prvenstva; Sve karte za doigravanje već su podijeljene

25. travnja 2018. - 11:06

Košarkaška karavana u domaćoj HT Premijer ligi došla je do posljednje postaje. Barem što se tiče regularnog dijela prvenstva. U tom posljednjem kolu, koje je na rasporedu u srijedu, košarkaši GKK Šibenika gostuju u Trnskom kod Zagreba.

Utakmica je to koja će vrlo teško nešto promijeniti u konačnom poretku na tablici. Naime, "mravi" su već sigurno ispali iz lige, a samo čudo može pomaknuti "narančaste" s pete startne pozicije uoči play offa. To čudo zove se pobjeda Kaštela nad Splitom. U to je teško vjerovati, jer su Kaštelani jednako kao i Zagrepčani odavno spakirali kofere za niži rang natjecanja.

Dakle, i u slučaju pobjede nad Zagrebom u Trnskom košarkaši Šibenika ostat će na petom mjestu, uz uvjet da pobijedi i Split. Najrealniji je to scenarij posljednjeg kola regularnog dijela HT Premijer lige. U prijevodu to znači da će se u četvrtfinalu play offa sastati Split i Šibenik, s tim da će "žuti" imati prednost domaćeg parketa. Odnosno, prva utakmica i eventualna majstorica igrat će se na Gripama.

Bez obzira ne sve do sada izrečeno, u taboru GKK Šibenika ozbiljno shvaćaju večerašnju utakmicu.
- Ni u kom slučaju ne smijemo podcijeniti ekipu Zagreba. Njihov glavni igrač je iskusni Ante Krapić, a imaju i još niz talentiranih košarkaša. Što se nas tiče, dobro treniramo, imamo dobru atmosferu i želimo pobjedu u Trnskom. Odnosno, želimo na lijep način ući u play off - kaže Pavao Paić, mladi centar "narančastih".

Pokušali smo mu servirati vruću temu šibenskih košarkaških kuloara koja se zove Split, no Paić je lukavo eskivirao.
- O Splitu ne bih želio govoriti prije srijede i utakmice sa Zagrebom - istaknuo je Paić.

U zadnje vrijeme "građane" su stegle ozljede, pa je logično razmišljanje trenera Vladimira Anzulovića pred utakmicu sa Zagrebom.
- Jedan od glavnih ciljeva je da ostanemo zdravi. Čujte, duga je godina, radimo jako, i na neke stvari se ne može utjecati. Praktički, sve ozljede koje imamo su mehaničke prirode. Činjenica je da smo imali dosta sreće s ozljedama tijekom sezone, ali sada su nas počele stizati pred play off - govori Anzulović.

A zdravstveni bilten Šibenčana je takav da je do konca sezone izgubljen kapetan Domagoj Bašić zbog ozljede skočnog zgloba. Problema imaju i Krešimir Radovčić i Toni Vitali. Međutim, obojica će stisnuti zube i zaigrati u Zagrebu.

Utakmica Zagreb - GKK Šibenik igra se u Trnskom u 18 sati.

19. travanj 2024 00:57