StoryEditor
KošarkaPotpisao Nik Slavica

Košarkaši Šibenika dobili prvo zimsko pojačanje; "Narančasti" su u pregovorima s još dvojicom igrača

Piše Petar Mikuličin
4. siječnja 2019. - 15:12

Građanski košarkaški klub Šibenik konačno je potpisao prvo zimsko pojačanje. Riječ je o Niku Slavici, igraču rođenom u Šibeniku, koji je košarkašku sreću dosad tražio u zagrebačkim klubovima – Ciboni i Cedeviti.

Slavica je blizu dolaska na Baldekin bio već minulog ljeta. No, tada se odlučio vratiti pod Cibonin toranj. Priča o njegovu dolasku u šibenske redove ponovno se aktualizirala u prosincu, s obzirom na Nikovu malu minutažu u Ciboni.

U međuvremenu je Baldekin ostao bez jedinog centra Matije Poščića, pa je sportski direktor Filip Vukičević krenuo u lov za novim igračem u reketu.

Sin nekad sjajnog igrača Šibenke Nenada Slavice minulih je dana trenirao s momčadi na Baldekinu, kao i dosadašnji centar Gorice Imran Polutak.

Želja trenera Mira Jurića bio je još jedan donedavni „cibonaš“ Filip Kraljević, no na Baldekinu nisu mogli udovoljiti njegovim financijskim uvjetima. Zato su se Šibenčani okrenuli drugim opcijama. Na radaru im je, uz još jednog centra, playmaker ili, pak, „combo-bek“, s obzirom da je u Litvu otišao reprezentativni razigravač Martin Junaković.

A tko će nositi dres Šibenika u drugom dijelu sezone trebalo bi se znati u petak u ponoć. Tada, naime, ističe rok za dovođenje igrača.

- Slavica je potpisao pristupnicu, a trenutačno vam samo mogu kazati da smo u pregovorima s još dvojicom potencijalnih pojačanja. Radi se o košarkašima na poziciji "jedinice" i krila. Ne bi imali ništa protiv jednog centra. No, teško je naći igrača koji je kvalitetan, iskusan, a nije previše skup. Sve će se vjerojatno znati doslovno u zadnji trenutak. Zato, ne bih htio pričati o imenima dok sve ne bude dogovoreno – javio nam se trener Šibenika Miro Jurić.

Podsjetimo, „narančasti“ prvu utakmicu u novoj godini igraju 12. siječnja. Protivnik će im u osmini finala Kupa biti zagrebački Bosco.


 

# šIBENIK# KOšARKA#NIK SLAVICA

Izdvojeno