StoryEditorOCM
KošarkaŠibenčani na vrhu Hrvatske

Košarkaši gaze sve pred sobom - pali i Zagreb i Alkar

8. prosinca 2016. - 13:49

Muška košarka je najljepša šibenska sportska priča ove jeseni. Da budemo do kraja iskreni- trenutačno i jedina doista prava sportska priča u Krešimirovom gradu. Lako je to zaključiti nakon letimičnog pogleda na tablicu A-1 lige. Naime, prva dva mjesta dijele dva šibenska kluba- GKK Šibenik i Jolly JBS, zajedno sa Splitom. Šibenčani ove jeseni doslovce "gaze" sve pred sobom. Pobjednički niz Šibenčana nije zaustavljen ni minulog vikenda. "Narančasti" su na Baldekinu svladali Zagreb (108:73), dok je Jolly slavio na uvijek vrućem gostovanju kod Alkara u Sinju (83:63).

 

Premda su "građani" "mrave" iz Trnskog u najavi utakmice silno respektirali, na parketu nisu imali nimalo milosti prema njima. Momci Vladimira Anzulovića prezentirali su daleko najbolju košarku ove sezone. Bila je to izvedba koja nadilazi okvire A-1 lige. Teško je procijeniti je li bolje funkcinirala obrana, ili napad koji je utakmicu završio s čak 19 trica. Na kraju, završilo je "samo" 35 razlike za Šibenik. Ironično kažemo "samo", jer je u jednom trenutku Šibenik imao i nestvarnih 49 koševa prednosti kontra vrlo respektabilne ekipe, koja je jedina do sada uspjela svladati Jolly:
– Čestitam momcima na sjajnoj utakmici. Bit svega je u pristupu mojih igrača. Također, ključno je što funkcioniramo kao momčad. Koliko izdržimo tako funkcionirati, toliko dugo ćemo biti uspješni – pohvalio je Anzulović svoje košarkaše.
Tea Petanija, playmakera "narančastih" pitali smo je li Šibenik igrom protiv Zagreba poslao ozbiljnu poruku glavnim konkurentima:
– Istina, pokazali smo da znamo igrati. Ovo je put koji nas vodi k ozbiljnoj košarci. Ljudi su zadovoljni na tribinama, rezultati sve pokazuju. A što se tiče poruke konkurenciji – mislim da smo poslali poruku. Ali, svjesni smo da je svaka utakmica priča za sebe. U našoj ligi ima barem osam izvrsnih ekipa, uvijek se može naletjeti na minu. Nadam se da ćemo mi imati što manje tih mina. Uostalom, sjeli smo na prvo mjesto i baš nam se ne miče s njega – kazao je Petani.

 

Jolly je jednu takvu potencijalnu minu uspješno izbjegao u Sinju. Momčad Ivana Velića vodila je praktički cijelu utakmicu. No, Alkar im je puhao za vratom sve do zadnje četvrtine kada su Šibenčani konačno prelomili stvari u svoju korist:
– U Sinju je uvijek teško. Atmosfera je bila uobičajeno dobra i teško je očekivati da ćete tamo slaviti s lakoćom. Imali smo dosta grešaka u realizaciji, naročito u kontranapadima. Uostalom, igrali smo i bez Joze Brkića, važnog čovjeka u našoj rotaciji. Međutim, kada smo uspostavili svoju igru sve je došlo na pravo mjesto. Čujte, još jednom smo pokazali pobjednički mentalitet. Ovakve utakmice prijašnjih sezona obično se nisu okretale u našu korist. Sve u svemu, zadovoljni smo i zbog činjenice što su nakon utakmice svi izašli zdravi – rekao je Davor Vidačak, sportski direktor Jolly JBS-a.
Susjedi iz narančastog dijela Baldekina kažu da nemaju namjeru micati se s prvog mjesta na tablici. Kalav je vaš dugoročni plan?
– Ha, znam da zvuči kao fraza, ali dugoročnog plana nema. To je stvarno tako i želimo samo izgledati što bolje iz utakmice u utakmicu. Za sada, naša igra napreduje. Doista, ne bih nikoga pojedničano izdvajao, ali moram pohvaliti Amerikanca Scotta koji se polako profilira u našeg lidera. Lijepo je što uz dobre igre marljivo skupljamo i pobjede. Uhvatili smo "jack pot" pobjedama nad svom trojicom ABA ligaša. Dat ćemo sve od sebe da ga ne ispustimo u "manjim" utakmicama kao što su gostovanja u Sinju, Osijeku, Rijeci,...– zaključio je Vidačak.
Naš zaključak je – neka lijepa šibenska košarkaška priča traje što duže.

Preneseno iz Šibenskog lista od 8. prosinca 2016. godine

20. travanj 2024 06:22