StoryEditorOCM
KošarkaRasprodaja ugleda

Katastrofalan poraz Šibenke od Cibone: vrijeme je da se svi u klubu zamisle što i kako dalje

Piše Krešimir Gulin
17. studenog 2021. - 19:47

Šibenka je jedine dvije ovosezonske pobjede ostvarila u utakmicama u kojima nije bila u ulozi favorita (Škrljevo, Split), međutim do trećeg iznenađenja u Draženovom domu nisu mogli. Naprotiv- odigrali su katastrofalnu utakmicu i teško stradali u brlogu Vukova!

Objektivno, pobjeda Narančastih protiv Cibone u ovom trenutku bila bi u domeni sportskog čuda, jer razlika u kvaliteti je evidentna, no ono što je momčad trenera Damira Milačića pružila u Zagrebu bila je samo rasprodaja ugleda.

Želio je Milačić da njegova ekipa bude što duže u rezultatskom egalu, ali nije mu to baš pošlo za rukom. Već u osmoj minuti Vukovi su bili na dvoznamenkastoj prednosti (26:16). Inače, do sada su Šibenčani obično imali problema u napadu, a ovaj put su 'puštali' u obrani. U tih osam minuta Cibona im je zabila čak šest trica iz sedam pokušaja.

Osim toga, Cibosi su imali i silnu dominaciju u reketu, gdje su njihovi 'tornjevi' Branković i Vranković bili nezaustavljivi. Jedini koji im je mogao koliko- toliko parirati bio je Bruno Solomun, koji je jedan od rijetkih košarkaša Šibenke koji igra u dobroj formi.

Cibona je utakmicu u 'laganicu' definitivno pretvorila sredinom druge četvrtine kada je imala više nego ugodnih plus 15 (40:25).

U nastavku utakmice, koševi Šibenke bili su česti otprilike kao kiša u Sahari, pa je bilo samo pitanje na kolikoj razlici će se semafor zaustaviti. A zaustavio se na plus 48 za Cibonu.

Više nego dovoljno za novu dozu normabela za navijače Šibenke i više nego dovoljno za upravu, stručni stožer i igrače da se dobro zamisle što i kako dalje.

Cibona- Šibenka 100:52 (27:19, 18:9, 31:9, 24:15)

ZAGREB- Košarkaški centar 'Dražen Petrović'. Gledatelja 100. Suci: Alfred Jovović, Jelena Tomić, Darko Juraga.

Cibona: Radovčić (15), Vranković (16), Mustapić (3), Prkačin (2), Gegić (9), Majcunić (10), Gnjidić (8), Branković (14), Drežnjak (12), Reuvers (2), Nakić (9).

Šibenka: Kujundžić (7), Arslanagić (12), Rebić (4), Živković, Gulin, Bašić (2), Grgurica, Solomun (13), Antić (4), Jambrović, Pleadin (3), Paić (7).

19. travanj 2024 12:13