StoryEditorOCM
KošarkaVijesti s Baldekina

Kapetan Bašić postaje direkor Šibenke! Predsjednik kluba najavio američkog playa i još pojačanja

Piše Krešimir Gulin
12. srpnja 2022. - 14:50
Ante Nakić: U narednoj sezoni očekujemo napredak svih naših mlađih igrača: Klarina, Antića, Pleadina, Gulina...Nikša Stipaničev/Cropix

Iz dresa u odijelo - sudbina je to niza sportaša, pa tako i dojučerašnjeg kapetana košarkaša Šibenke Domagoja Bašića. Naime, u ponedjeljak je objavljeno da Bašić prekida igračku karijeru, a već u utorak da postaje direktor prvoligaša s Baldekina.

- Dan kada sam objavio prekid igračke karijere bio je silno emotivan. Dobio sam toliko poruka da nisam mogao vjerovati. Hvala svima na lijepim željama. Definitivno će mi faliti treninzi i utakmice, ali drago mi je da nastavljam raditi u košarci i u klubu koji puno znači za hrvatsku košarku- kazao je Bašić nakon imenovanja na novu funkciju.

Što će točno Bašić raditi pojasnio je Ante Nakić, predsjednik kluba:

- Bašić će objediniti više funkcija, među ostalim i tajnika kluba. On neće biti klasični sportski direktor, međutim zbog svog golemog igračkog iskustva može biti desna ruka kod skautiranja treneru Damiru Milačiću koji ostaje najvažniji kod odabira igrača.

image

Domagoj Bašić trebao bi biti spona između uprave i igrača te trenera i igrača

Nikša Stipaničev/Cropix

Primarno, Bašić bi trebao biti spona između uprave i igrača te trenera i igrača. Držim da je on idealna osoba za takav posao s obzirom da je godinama bio duša Šibenkine svlačionice- rekao je Nakić.

U odnosu na prošlu sezonu, Šibenka je doživjela velike igračke promjene. Osim Bašića, na Baldekinu više ne stanuju Amerikanac Thomas, Srbin Sinovec, Hrvat Solomun te BiH internacionalac Arslanagić.

Tek je jedno novo ime- mladi reprezentativac Luka Skorić, čiji angažman pokazuje put kojim Baldekin želi ići. A to su mladi i potentni igrači:

- Ovaj tjedan ćemo staviti potpis na ugovor s još jednim bekom. Do zaključenja rostera preostaje nam dovođenje jednog američkom playa i jednog centra koji će biti član prve petorke. Također, u narednoj sezoni očekujemo napredak svih naših mlađih igrača: Klarina, Antića, Pleadina, Gulina...- veli predsjednik Šibenke.

Prema njegovim riječima,i iduće sezone Narančasti će igrati Alpe Adria ligu, a imperativ u domaćem prvenstvu bit će plasman u Ligu za prvaka.

 

16. travanj 2024 15:23