StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Jurić je konačno na treningu imao deset igrača: Šibenka u punom sastavu putuje u Zabok

18. listopada 2019. - 14:07

Premda je prošlo tjedan dana, Šibenčanima je još u ustima gorak okus od teškog poraza (82:58) koji im je zadala Gorica na Baldekinu. Prigodu da ga isperu zagorskim gemištom, 'narančasti' imaju u subotu u 19 sati kada gostuju u Zaboku:

- Dobro smo proanalizirali utakmicu s Goricom. Istina je da su oni dobra ekipa i da će mnogima stvarati probleme. No, mi smo bili baš loši i to u svim segmentima igre. Gorica nam je očitala dobru lekciju i dobro je da nam se to desilo na početku sezone da se na vrijeme trgnemo- kazao je Domagoj Bašić, kapetan GKK Šibenke.

Loša vijest za 'narančaste' je da se moraju vaditi na poprilično vrućem terenu, na kojem je već pao Split. Međutim, ima i jedna dobra vijest koju je priopćio šuter Šibenke:

- Ovaj tjedan smo napokon napravili nekoliko treninga u punom sastavu i vjerujem da će se to osjetiti već u Zaboku. Znamo da nam neće biti lako, jer Zabok vrlo dobro igra na svom terenu. No, spremni smo za tešku utakmicu i u Zagorje idemo po pobjedu- jasan je Bašić.

Činjenica da na raspolaganju imaju sve igrače, osim ozblijnije ozlijeđenog Paića, navukla je osmijeh na lice stručnog stožera Šibenke:

- Sa zadovoljstvom ističem da smo u srijedu prvi put nakon dva i po mjeseca bili kompletni na treningu i to se odmah osjetilo na kvaliteti intezitetu- istaknuo je Dženan Rahimić, pomoćni trener Šibenke.

Prvi suradnik Mira Jurića analizirao je subotnjeg protivnika 'narančastih':

- Zabok je vrlo nezgodna ekipa. Vole dosta trčati, agresivni su, posebno kad igraju kući. Nemaju neku ekstra zvijezdu, ali sve dobro rade na parketu. O njima dovoljno govori podatak da su protiv Splita vodili i 20 razlike- veli Rahimić.

Spomenuli ste da Zabok dobro trči, a Šibenka je baš s trčanjem i energijom imala silnih problema kontra Gorice:

- Točno, rekao bih da je to bio jedan od glavnih razloga poraza. Gorica nam je zabila čak 25 poena iz tranzicije, dok smo mi dali tek osam 'lakih' koševa. Međutim, sada smo kompletni, dobro smo trenirali i mislim da ćemo u Zaboku biti O.K. Ne bi bilo loše pobijediti Zabok i Škrljevo u idućem kolu uoči teških utakmica s Cibonom i Zadrom- zaključio je Rahimić.

Utakmica Zabok- GKK Šibenka počinje u 19 sati.

25. travanj 2024 14:37