StoryEditorOCM
Košarkaprekid mini serije

Još jedno razočaranje na Baldekinu: blijeda Šibenka ugrozila plasman u doigravanje

Piše Krešimir Gulin
18. travnja 2024. - 21:54

Košarkaši Šibenke priredili su svojim navijačima još jedno u nizu razočarenja ove sezone. Nakon dvije obećavajuće pobjede protiv Cibone i Alkara, Narančasti su se vratili lošim navikama koje ih krase u najvećem dijelu ove sezone za zaborav iz perspektive tabora s Baldekina.

Ovim porazom protvi Zaboka, Šibenčani su uvelike kompromitirali izglede da se plasiraju u doigravanje. Da su kojim slučajem pobiejedili držali bi sve u svojim rukama. Ovako će u zadnja dva kola ovisiti i o rezultatima izravnog konkurenta Dubrave.

Šibenka je loše igrala većim dijelom prvog poluvremena. U oči je posebno upao statistički podatak o čak 12 izgubljenih lopti u prvih 20 minuta igre. Dakle, Narančasti su još jednom platilli danak igranju bez klasičnog playmakera.

‘Klizanje‘ Šibenke naročito se osjetilo na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu kada je Zabok napravio seriju (16:1). Tek kada su gosti imali velikih plus 17 (35:18), domaći su počeli igrati iole kvalitetnije.

S četiri trice Skorića, Perkovića, Foremana i Paića spustili su se na prihvatljivih minus sedam (32:39).

image

 Luka Skorić bio je najbolji igrač Šibenke

Niksa Stipanicev/Cropix

U vrlo teškoj poziciji bili su domaćini početkom treće četvrtine budući da je Zabok vodio (53:37). Međutim, odličnu utakmicu igrao je Skorić i držao Šibenku na životu.

Tricom Foremana Narančasti su čak smanjili na uhvatljivih (54:60). Uostalom, bio je to i zadnji ozbiljniji trzaj Šibenčana da ugroze pobjedu Zagoraca.

Bila je to preloša večer Narančastih da bi stigli do važne pobjede. Previše je griješila Malešova momčad, a najviše je iritirao indisponirani Starovlah, koji je na Baldekin doveden kao zvučno pojačanje. U konačnici, Crnogorac je morao ranije s parketa zbog isključenja.

Iritirao je šibensku publiku i splitski sudac Jurčević koji je domaće košarkaše uvelike ‘častio‘ tehničkim i nesportskim greškama.

image

 Milic Starovlah odigrao jako lošu utakmicu

Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka- Zabok 72:86 (14:23, 20:21, 21:25, 17:17)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 400. Suci: Josip Jurčević, Denis Bajramović i Dino Vukušić.

Šibenka: Skorić (25), Pleadin (3), Howard (5), Foreman (13), Babić (9), Topolović, Starovlah (4), Perković (3), Šarić, Škugor (2), Brajković, Paić (8).

Zabok: Sikirić (5), Neal (21), Cinac (7), Tomic, Šustić, Antonić, Savić (18), Črnjević (9), Rebić (14), Cvitanović (2), Kosi (1), Buljević (9).

image

Razočarana publika na Baldekinu

Niksa Stipanicev/Cropix
18. travanj 2024 22:01