StoryEditorOCM
KošarkaOčajni u napadu

Još jedna tužna večer na Baldekinu za navijače Šibenke: Cedevita Junior bila je klasa senior za Narančaste

Piše Krešimir Gulin
13. listopada 2021. - 20:14

Košarkaši Šibenke u prošlom kolu na gostovanju u Škrljevu prvi put ove sezone osjetili su slast pobjede. Međutim, momčad trenera Damira Milačića ne zna što znaći slaviti u svojoj dvorani. Bodove na domaćem parketu nisu uspjeli upisati niti protiv Cedevite Junior koja je Narančaste bila klasa senior! Na koncu, bila je to još jedna večer na Baldekinu za prijatelje Šibenke.

Premda je ovo bila tek druga košarkaška utakmica s novim semaforom na Baldekinu- on je zaštekao već u drugom napadu.  Podsjetilo je to na neke romantične dane kada se u Šibeniku, Jazinama, Gripama... semafor često kvario, obično kada je to domaćinima išlo u pirju.

No, nimalo ugodno nije bilo igračima,  stručnim stožerima i malobrojnoj publici koji su morali čekati dvadesetak minuta na nastavak utakmice.

Poslije prekida bolje je reagirala Šibenka. Centar Paić bio je najbolji razigravač Narančastih, a Pleadin i Arslanagić zabijali su iz daljine. Međutim, trener gostiju Damir Mulaomerović potrošio je dosta glasnica i Cedevita je brzo uhvtila priključak.

Imala je Šibenka lijepih (25:16) u drugoj četvrtini i izgledala dosta dobro. Ali,tada je sasvim stao šut domaćina, pa je Cedevita za samo pet minuta napravila seriju (15:2) i poništila sve dobro što su Narančasti radili.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Muke Šibenčana u napadu nastavljene su i u drugom poluvremenu. Domaći su u pet minuta postigli samo četiri koša. S druge strane, Filipović je razigravao suigrače,  koji su nemilice trpali kroz obruč Narančastih, pa je sredinom treće četvrtine na semaforu svijetlilo (51:37) za goste. Još do kraja te uažsne dionice za domaće Cedevita je otišla više od 20 razlike i tu je iščezla i najmanja mogućnost Šibenčana da nešto preokrenu u svoju korist.

Kakvu su šutersku večer imali Narančasti dovoljno govori podatak da su ispucali čak 30 lopti kako bi pogodili samo sedam trica.

Šibenka- Cedevita Junior 61:80 (16:13, 17:24, 9:27, 19:16)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 150. Suci: Josip Radojković, Dino Vukušić, Josip Modrić.

Šibenka: Kujundžić (9), Arslanagić (9), Rebić (10), Živković, Gulin (4), Bašić, Grgurica, Solomun, Antić (2), Jambrović (8), Pleadin (8), Paić (11).

Cedevita Junior: Ogrizović, Radović (12), Kučić (4), Filipović (7), Smajlagić (6), Bundović (6), Miličević (12), Šabić (5), Bošnjak (5), Planinić (6), Jacović, Batinić (17).

19. travanj 2024 20:09