StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Još jedan udarac za ionako desetkovane Šibenčane: "narančasti" ostali bez centra Matije Poščića

17. prosinca 2018. - 13:10

Golem teret pao je s leđa košarkaša Šibenika nakon subotnje pobjede u derbiju začelja nad Boscom (81:68). Tom pobjedom su "narančasti" jednim udarcem ubili dvije muhe. Prvo, pobjegli su iz zone najugroćenijih i drugo- gurnuli su Zagrepčane prema izlaznim vratima iz HT Premijer lige. Zadovoljan je zbog pobjede bio i Petar Maleš, pomoćni trener "građana", ali je nakon utakmice logično otvorio goruće pitanje Baldekina:

- Nadam se da će nam u zimskoj stanci doći pokoje pojačanje, kako bismo ojačali roster i kako većina igrača ne bi morali igrati "na rubu", odnosno sa silno velikom minutažom i potrošnjom- rekao je Maleš.

I premda i ptice na grani znaju kako GKK Šibenik ove sezone kuburi sa skraćenom rotacijom, "narančastima" se umjesto da se pojačaju, kadar dodatno osipa.

Naime, definitivni odlazak s Baldekina potvrdio je iskusni centar Matija Poščić, koji je ugovor s "narančastima" imao do Nove godine. Produžetka vjernosti neće biti, iako su se tome zdušno nadali navijači Šibenika:

- Ne, neću ostati u Šibeniku nakon Nove godine. Definitnivno je da odlazim. Ne znam koja je moja nova destinacija, jer se stvari mijenjaju doslovno iz minute u minutu. Mogu se samo zahvaliti svima u klubu i navijačima za predivna četiri mjeseca provedena u Šibeniku- oprostio se od Baldekina Poščić, koji je posljednju utakmicu u narančastom dresu odigrao protiv Bosca u subotu.

Naime, Poščića zbog ozljede neće biti u utorak na Višnjiku, gdje Šibenik sa Zadrom igra posljednju utakmicu prvog dijela sezone. Poščić je i protiv Bosca igrao pod blokadom i ne bi bilo korektno da dodatno riskira i budući angažman.

Odlazak Poščića prokomentirao je i Miro Jurić, trener Šibenika:
- Stalno govorimo kako nam trebaju još jedan ili dvojica igrača da budemo konkurentni. Na kraju se nama događa da ostanemo bez još jednog igrača. Jednostavno, financijski ne možemo pratiti stanje na tržištu, odnosno ponudu koju je dobio Poščić. Mogu samo kazati kako je on vrlo korektno odradio svoj posao, premda je došao nespreman, ili samo četiri dana prije početka prvenstva. Iskoristili smo mi njega, ali i on nas- rekao je Jurić.

Poslije utakmice sa Zadrom, slijedi mjesec dana pauze do nastavka prvenstva. U tom razdoblju uprava kluba i sportski direktor Filip Vukičević moraju zasukati rukave i "izmisliti" novac kako bi angažirali prijeko potrebna pojačanja. Budući da je Poščić otišao, treneru Juriću pod bor moraju staviti barem dvojicu igrača.

Iz šibenske gradske uprave koja se svojski trsi da pomogne Baldekinu stižu neslužbene informacije kako su osigurali novac (op.a. oko 75.000 kuna) za dovođenje jednog igrača. Navodno, radi se na tome da još jedan sponzor, točnije jedna poznata građevinska firma, osigura otprilike još desetak tisuća eura da se zatvori financijska konstrukcija za angažman još jednog košarkaša.

O tome ćemo proliti još dosta tinte u predstojećem periodu. Do odlaska na zimski odmor košarkaše Šibenika čeka dalmatinski derbi sa Zadrom u Višnjiku (utorak, 19 sati).

Zanimljivo, Šibenčani su jedini HT premijer ligaš, koji je Zadranima izašao u susret i pristao na termin odigravanja utakmice koji njima paše. Premda, utorak nimalo ne ide na ruku "narančastima" koji su silno potrošeni nakon subotnje utakmice s Boscom.

Ruku na srce, što bi onda tek trebali reći Zadrani koji su u roku od 24 sata (petak i subota) odigrali dvije utakmice (igokea i Škrljevo):

- Znamo kakva nas doček s tribina očekuje u Zadru, ali mi smo u korektnim ljudima koji vode klub i uvijek smo spremni pomoći našim susjedima, kako Zadru, tako i Alkaru, kojem smo ponudili da igra na Baldekinu- veli Jurić.

Najavljujete da u Zadar idete potrošeni, bez Poščića... Znači li to da ste unaprijed izvijesili bijelu zastavu:
- Ni slučajno! Znate, kada istrčite na parkete kao što su Jazine ili Višnjik, onda ste poput mobitela kojeg stavite puniti. Za pet minuta ste spremni igrati maksimalno. Tako i mi idemo u Zadar. Znamo da neće biti lako, ali naše međusobne utakmice su uvijek interesantne bez obzira na stanje na tablici i stanje u ekipama. Nećemo se okalo predati, već ćemo odigrati korektno koliko god možemo- zaključio je trener GKK Šibenika.

Utakmica Zadar- GKK Šibenik počinje u 19 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

26. travanj 2024 08:00