StoryEditor
KošarkaTreći u nizu

Još jedan šokantan poraz Šibenke: Narančasti u posljednje tri minute serijalom grešaka ispustili pobjedu u Osijeku

Piše Krešimir Gulin
8. studenog 2020. - 18:59
Košarkaši Šibenke doživejeli i treći poraz u nizuarhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

VROS Osijek- Šibenka 93:91 (21:23, 25:27, 23:23, 24:18)

OSIJEK- Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Nikola Perlić, Krešimir Katić.

VROS Osijek: Mudri, Jordano (27), Filipović, Kujundžić (17), Frye (17), Špehar, Porobić (3), Vedriš, Jelavić, Topolović (10), Lakić (11), Paić (8).

Šibenka: Freeman (25), Šarić (11), Živković, Solomun (6), Antić, Klarin, Miković (22), Pleadin, Vlaić, Širko (14), Jurković, Andabaka (13).

Još jedan šokantan poraz košarkaša Šibenke i to treći u nizu. Poslije Dubrave i Alkara, Narančasti su pali i kontra Osječana. Imali bi Šibenčani puno opravdanja za taj poraz. Od činjenice što u Slavoniju putovali netom nakon što im je šest igrača izašlo iz samoizolacije zbog kontakta s koronavirusom zaraženom osobom, pa preko podatka da su igrali bez Bašića i Gulina do toga da su bili lišeni pomoći prvog trenera Dženana Rahimića, koji je kažnjen zbog prosvjeda prema sucima na prošloj utakmici u Sinju.

No, nemoguće je naći opravdanja za sve gluposti koju su igrači Šibenke napravili u zadnje tri minute utakmice u Osijeku. Naime, u posljednjih 180 sekundi ekipa koju je s klupa vodio pomoćni trener Miro Jurić ušla je s prednošću (88:81). Potom slijedi festival grešaka koje je teško i pobrojati. U napadu lopte gube Šarić, Miković i Freeman, uz to da Amerikanac radi i nesportski prekršaj.

Domaćini sve to kažnjavaju i praktički u 60 sekundi prelaze u prvo vodstvo (91:88) na utakmici izuzmemo li početne minute. Unatoč silnim krivim potezima, Šibenka uvodi utakmicu u neizvjesnu završnicu. Preciznije, ostalo im je 17 sekundi za završni napad pri vodstvu Osijeka (92:91). Čak su tu akciju Šibenčani i solidno odigrali, ostao je kapetan Parić na otvorenom šutu za tri poena, ali lopta je završila na obruču a ne u mrežici. Bio je to signal za veliko slavlje domaćina i tugu na klupi Šibenke.

Izdvojeno

24. studeni 2020 22:45