StoryEditorOCM
Košarka(NE)MOGUĆA MISIJA

Jollyjeva vedeta pred drugu utakmicu u Zagrebu: Moramo sačuvati obraz

28. travnja 2017. - 15:23

Šibenski Jolly jedina je momčad koja je u prvoj rundi doigravanja, teniskim rječnikom rečeno, izgubila na svom servisu. Istina, košarkaši Ivana Velića imali su uvjerljivo najteži posao, jer su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici na svom parketu „naletjeli“ na Cedevitu. Aktualne prvake, koji su u srijedu na Baldekinu bili šuterski raspoloženi, a uz dominaciju pod obručima imali su i lagani sudački poguranac. Jolly se u takvoj situaciji jednostavno nije mogao ozbiljnije oduprijeti Zagrepčanima, makar je u svojim redovima imao Ivana Novačića, Zadranina, koji je još jednom potvrdio ekstra-klasu.

Želi li Jolly vratiti seriju na Baldekin, Novačiću i Josipu Bilinovcu trebat će se pridružiti Mike Scott, Jozo Brkić, Bruno Markulin i ostali.

- Nažalost, izdala nas je snaga u posljednjoj četvrtini. Pali smo fizički, za razliku od Cedevite, koja ima puno širu klupu. Iscijedili su nas iznimno agresivnom obranom. I možemo se samo nadati da će u zagrebačku utakmicu ući u nižoj brzini. Da će ih vodstvo malo opustiti. Mi ćemo se potruditi da im barem donekle eliminiramo vanjski šut i dobar protok lopte. Tijekom cijele sezone bili smo na vrlo visokoj razini i, bez obzira na teškog protivnika, moramo sačuvati obraz. Pa, makar uz častan poraz – kazala je glavna Jollyjeva zvijezda Ivan Novačić. 

19. travanj 2024 11:03