StoryEditorOCM
KošarkaPao i Cibonin "Toranj"

Jolly više nema mliječne zube- Velićevi momci "izgrizli" i zagrebačke "vukove"

Piše Josip ČALETA-CAR
ANTE BARANIĆ/HANZA MEDIA
6. prosinca 2016. - 12:22

Ne treba nam nikakva euforija, ovo je samo slijed događanja, no treba upamtiti da se do vrha dolazi nizom malih koraka, ali jedan krivi brzo vas vrati na dno, zato treba nastaviti raditi kao i do sada, jasan je bio Ivan Velić nakon pobjede nad Cibonom, koja mu nije prva na klupi Jolly JBS-a. Slavlje Šibenčana 78:87 u Draženovu domu posve je zasluženo. Cibona je bila bolja u prvom dijelu, stekao se dojam kao da Jolly previše respektira domaćina, koji je u svojim redovima imao Antu Žižića, za kojeg nije bilo riješena.

Čak 20 poena postigao je stasiti centar 'vukova' u tom periodu, no u nastavku sasvim druga pričaNa parket je izišla sasvim druga šibenska momčad, ekipa koja je stisnula Žižića i brzim protokom lopte 'bezobrazno' trpala koš domaćih. Prednost Cibosa od 49:41 brzo se istopila u trećoj četvrtini koju Jolly JBS dobiva sa 22:6! U posljednju dionicu Šibenčani osokoljeni dobrom igrom pod dirigentskom palicom Mikea Scotta do vrha trpaju koš domaćina, pa u 33.minuti na semaforu stoji nevjerojatnih 61:78, za +17 gostiju. Pokušavali su se domaćini vratiti, ali uvijek se našao netko raspoložen u redovima Jollyja da 'podere' mrežicu na domaćem obruču, pa je konačnih 78:87, čak i dobro za Cibonu. Ne treba zaboraviti da je Damir Mulaomerović za ovaj susret i susret sa Cedevitom odmarao čak tri igrača, Žižića, Rozića i Joksimovića, koji nisu putovali u Litvu, no niti to im nije pomoglo protiv borbenog Jollya.
– Jolly nas je nadigrao u svakom segmentu, pogotovo u htijenju i želji za pobjedom, i ja im od srca čestitam, a što se tiče nas, neki igrači trebali bi se posramiti - ogorčen je nakon poraza bio Damir Mulaomerović, trener Cibone. Šibenčani su bili odlično pokriveni u svim segmentima, uz vrlo razborito vođenje ekipe od strane iskusnog Velića. Mike Scott ubacio je 17 poena, ali ostvario je i 12 asistencija, što dovoljno govori o igri Jollya u Zagrebu. Ivan Novačić bio je najefikasniji u redovima pobjednika sa 22 poena, ali i 8 skokova, a dvocifreni su još bili Markulin sa 5 trica i 19 poena, te 'lokomotiva' momčadi Josip Bilinovac sa 18.

– Ne bih želio ikoga isticati, ovo je pobjeda ekipa, koja to stvarno i jest, kako na treninzima tako i na utakmici. Velika pobjeda bez obzira da su domaćini izišli i u kombiniranom sastavu, ovako je još veća. Mislim da smo odigrali sjajno drugo poluvrijeme koje nas je odvelo do slavlja, realan je šibenski strateg, koji je napomenuo kako se nije nadao da mogu do pobjeda protiv oba ABA ligaša, no to je kako sam kaže karakter ove momčadi.
Ponedjeljak donosi novu prigodu, mada će prema svemu sudeći biti još teže. Na Baldekin stiže vodeća Cedevita, koja ima isti omjer kao i Jolly, no Cedevitin roster je kudikamo širi od zadarskog i Ciboninog.
– Mi i u tom susretu idemo na pobjedu. Malo nam pripreme otežava činjenica da ne znamo u kakvom će sastavu doći Zagrepčani, ali kao i u susretu sa Cibonom, ne možemo puno izgubiti, ali možemo jako puno dobiti, zaključuje Velić. Cedevita kao vodeća momčad ima roster koji je nadasve respektabilan. Tu su među ostalima Hopson, Dukan, Musa, Rogić, Ramljak, Arapović i drugi, tako da njihova trenutna pozicija nije slučajna. Ipak razigrani Jolly JBS, je pobjedama nad ABa ligašima dobio dodatnu sigurnost i samopouzdanje učinit će sve da i u ovom ogledu dođe do pobjede. Jolly JBS i Cedevita svoj susret A-1 lige igraju u ponedjeljak sa početkom u 19 sati.


25. travanj 2024 14:31