StoryEditorOCM
KošarkaDrugi poraz "narančastih"

Izostalo čudo u Draženovom domu: Cedevita rutinski pobijedila Šibenik

11. siječnja 2018. - 20:47

Brojke i položaj na tablici sugerirali su da je utakmica Cedevite i Šibenika derbi prvenstva. Međutim, parket je ponudio neku sasvim drugu sliku. Neizvjesnost u Draženovom domu trajala je manje od jedne četvrtine. Toliko je tinjala i nada "narančastih" da bi mogli potpisati još jedno u nizu košarkaških čuda koje su javnosti sevirali ove sezone. Sve ostalo otišlo je, očekivano, na stranu "vitamina", koji su u ovom trenutku za "narančaste" neki drugi svijet, ponajviše u financijskom smislu. I to ne samo za Šibenčane, nego i za ostatak košarkaške Hrvatske, izuzemo li trenutačno konsolidirani Zadar.

Na koncu, uvjerljiva pobjeda Cedevite koja je ostala usamljena na vrhu tablice, dok su "građani" zabilježili drugi prvenstveni poraz, nakon posrtaja u Višnjiku.

Šibenčani su se nadali da bi "vitamine" mogao uhvatiti umor, budući da su dan ranije igrali i izgubili od podgoričke Budućnosti u Eurokupu. I zaista, u početnih nekoliko minuta gosti su djelovali poletnije i vodili 6:2 i 7:4. Međutim, slovenski košarkaški lisac na klupi Cedevite Jure Zdovc nije htio da mu stvari izmaknu kontroli, pa je već nakon tri minute neočekivanog startera Perkovića povukao na klupu, a u igru gurnuo reprezentativca Katića. Doduše, Zdovc je u ovoj utakmici uspio sasvim odmoriti prvog playa Ukića te Amerikance Murphya i Johnsona, koji se nisu skidali.

Posljednje izjednačenje Šibenčani su imali u 5. minuti kada je nadareni Nakić zabio skok šut za 9:9. Od tada je voda tekla isključivo na Cedevitin mlin. Igrači trenera Vladimira Anzulovića posebno su nemoćni bili u napadu. Naročito se to odnosi na šut za tri poena. U prvom poluvremenu niti jedan od 10 njihovih pokušaja za tricu nije prošao kroz mrežicu. Tek trinaesti šut izvan linije 6,75 bio je uspješan za "narančaste". Pošlo je to za rukom krilnom centru Toniju Vitaliju, tek na početku treće četvrtine. S druge strane, iznimno inspiriran bio je Cedevitin Šibenčanin Nik Slavica u tandemu s BiH reprezentativcem Džananom Musom.

Premda u ovakvoj utakmici, nema prevelikog smisla spominjati suce, Šibenčani ne mogu biti sretni njihovim kriterijem. Dovoljno je kazati da su ljudi u sivom već u 15. minuti "zakucali" na klupu s četiri osobne ponajboljeg igrača "narančastih" Filipa Bundovića.

Unatoč rezultatski teškom porazu, Šibenčani nemaju razloga previše žaliti, budući da su u dosadašnjem dijelu sezone odradili vrhunski posao. Cedevita je ionako neki drugi planet, a "narančasti" će istinsku šansu za pobjedonosni završetak prvog dijela sezone imati u idućem kolu kada na Baldekinu dočekuju Zagreb.

Cedevita- GKK Šibenik 88:58 (23:15, 19:12, 21:13, 25:18)
ZAGREB- Košarkaški centar Dražen Petrović. Suci: Martin Vulić, Alan Blašković, Žarko Kovačević.
Cedevita: Ukić, Perković (6), Johnson, Katić (7), Bajo (5), Slavica (20), Žganec (9), Musa (22), Cherry (15), Markota, Stipanović (4), Murphy.
GKK Šibenik. Radovčić (8), Šarić, Vitali (13), Gulin (2), Bašić (4), Bundović (13), Pandurić (9), Mileković, Nakić (9), Paić.

20. travanj 2024 09:20