StoryEditorOCM
KošarkaGLAVA U BALUNU

Ivo Mikuličin: ‘Nema stare slave na Baldekinu bez milijun eura u kasi‘

Piše Ivo Mikuličin
28. siječnja 2023. - 16:48

Možda je iskusni televizijski reporter Stanko Ružić pomalo i pretjerao u komplimentima Baldekinu tijekom prijenosa utakmice Šibenka – Alkar, ali mu malo tko može zanijekati tezu “kako bi šibenska orijentacija na mlade trebala biti putokaz za cijelu hrvatsku košarku”. Slične razgovore vodili smo i u predasima nadmetanja regionalnih vaterpolskih prvoligaša u Crnici, gdje Solaris, doduše, nije osigurao ostanak među najboljim klubovima s prostora bivše države (op.p. čekaju ga kvalifikacijski susreti), ali bilo je lijepo čuti što o trenutačnom stanju u šibenskom vaterpolu misle stari vaterpolski djelatnici. Od Mladena Drnasina, aktualnog predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza, do predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića, koji je, ako niste znali, s dubrovačkim Jugom kao čelnik kluba dvaput dospio na krov Europe, a koji je, također, stigao na utakmicu svojih pomlađenih gospara sa splitskim Jadranom.

’Prvak Crne Gore’

- Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da neki mladi igrači iz drugih, većih klubova žele odjenuti kapicu Solarisa, iako je šibenski prvoligaš slabije plasiran, pa i ne pliva baš u novcima - bio je unisoni stav neformalne skupine koja je ćakulala na skalinama na ulazu u bazen.

Samo su nas podsjetili na misao HRT-ova vaterpolskog komentatora Davida Burburana, kad nam je u više nego srdačnoj ćakuli tijekom EP u splitskoj Spaladium Areni kazao: “Silno sam sretan što se moj sin Noa iz Rijeke preselio u Šibenik, gdje je razvoj mladih igrača u prvom planu.”

Bilo je, doduše, dobroćudne zafrkancije u šibenskom stilu, kojoj se slatko nasmijao srpski vaterpolski sudac Anđelić.

- Solaris nije osigurao ostanak u Prvoj regionalnoj ligi, ali je postao neslužbeni prvak Crne Gore. Šibenčani su lako pobijedili kotorski Primorac te odigrali neriješeno s hercegnovskim Jadranom - nasmijao je Anđelića i kolege jedan stari šibenski zajebant.

Da je Noa Burburan imao više iskustva i koncentracije, a suci bili malo korektniji, mogli su Šibenčani i pobijediti Jadran, koji se, kako kaže svugdjeprisutni Tomislav Ninić Cico, ne tako davno poigravao sa Solarisom. Baš kao što se Šibenka minulih sezona silno mučila s momčadima poput sinjskog Alkara, a ove sezone Sinjane pošteno “isprašila” u dvije utakmice.

Stanko Ružić posebice je isticao mladog Luku Skorića, ali nije štedio komplimente za mladog reprezentativca Jurja Pleadina i Antonija Klarina. Konačno, u nadmetanju Sinjanima nišanske sprave konačno je namjestio i američki topnik Kakar. Sad se samo čudo može dogoditi, pa da Šibenčani ove godine ne dospiju u Ligu za prvaka.

Ništa bez sponzora

Kad je riječ o Crnici, radije bismo pohvalili dobar momčadski pristup, ne štedeći komplimente za novog trenera Denisa Seferovića i njegova pomoćnika Marija Ćaletu, nekad izbornika ženske reprezentacije Hrvatske.

A onda nam je gušt, zbog spomenutih pohvala na račun Baldekina i Crnice, na svoj način, ali bez zle namjere, pokvario zakleti Šibenčanin Neven Spahija.

- Ja sam odavno potencirao da se na Baldekinu najbolje radi s mladima, ali koji je konačan cilj svega!? Na putu prema staroj slavi ne dijele nas nadareni igrači, već stotine tisuće eura. Teško će Šibenka vratiti barem dio stare europske slave bez godišnjeg proračuna od barem milijun eura. Bez moćnog sponzora - uvjeren je Spahija.

P.S. Šibenka je prodala više ulaznica protiv Alkara nego na utakmici sa Zadrom! Neovisno o neviđenoj hladnoći i TV prijenosu.

26. travanj 2024 12:15