StoryEditorOCM
KošarkaBijeli kantun

Ivan Novačić, Zadranin u dresu Jollya: Pobjeda je cilj, pritisak je ipak na njima

Piše Josip ČALETA - CAR
30. ožujka 2017. - 21:28

Ono što se na određeni način očekivalo obistinilo se, gradski derbi uvelike će odlučivati o poretku u samom vrhu prvenstvene ljestvice. Zasigurno je vrlo bitno zauzeti jednu od dvije prve pozicije, s obzirom da ta mjesta vode na Vrijednosnice Osijek i Zagreb, što je ipak lakši izbor od Cedevite, Cibone i Zadra. Građani su u pozitivnom nizu, dok Jolly igra toplo-hladno, no posljednjih pet kola narančastima donose derbi do derbija, dok Jolly ima nešto lakši raspored.

Obije momčadi u posljednjem kolu su ubilježile pobjede, Šibenik u Trnskom, dok je Jollyu Alkar bio tek malo jači trening. U prvom dijelu sezone Jolly je slavio minimalno, ali zasluženo, a junak je bio Ivan Novačić, Zadranin u bijelom dresu, što je bio i povod da zajedno sa njim najavimo subotnji derbi.


Ivane, gradski derbi je pred nama, što očekujete?

– Prvenstveno očekujem jednu dobru utakmicu, a nadam se pobjedi, koja je cilj jednima i drugima, što je i normalno jer smo svjesni što bi to značilo za obje ekipe. Vjerujem da će i Šime Špralja biti spreman za nastup, jer momčad sa njim u rosteru ipak izgleda bolje

U prvom ovosezonskom ogledu bili ste čovjek odluke sa 19 poena i devet skokova, možete li to ponoviti i u subotu?
– Daj bože, no biti će to sasvim druga utakmica. Moramo biti oprezni, pogotovo kada su osobne greške u pitanju, no važno je da dobro odradimo kao ekipa.

Osim što je ovo gradski derbi, sam susret ima veliki značaj za konačni poredak na vrhu...
– To je točno, jer jedni i drugi pucamo na sam vrh, a tu je i prestiž jer je gradski derbi. Činjenica je da obije ekipe imaju dosta igrača sa strane, no bez obzira na to ne možeš ostati bez emocija, jer braniš boje svoga kluba, a derbi je ipak derbi, no nije nevažno tko će koga zezati na kavi poslije subotnjeg popodneva, no ipak ovo je samo jedan susret, jer što bi vam vrijedila pobjeda u derbiju ako izgubite recimo od Osijeka.

 

Gdje vidite Jolly na kraju regularnog dijela?
– Teško je sada to reći, jer dosta ovisi o nadolazećim susretima. Šibenik ima nešto teži raspored, oglede sa Cibonom i Cedevitom, dok mi nešto lakše, ajde recimo tu je derbi protiv Splita, no držim da će dosta toga biti u jednu pobjedu, stoga je ovaj derbi jako važan.

Prvi susret obilježili ste vi i Ive Ivanov, dva Zadranina u šibenskim bojama.
– Da, Zadranina, ali blizu smo kuće pa smo kao domaći. Ive je jako dobar igrač i jako težak za čuvanje. On je jedan od nositelja igre Šibenika, svjesni smo toga, jednako kao i činjenice da sve svoje čuvare troši maksimalno. Pokušati ćemo ga svesti na što manje poena, jer mislim da Šibenik puno više ovisi o njemu nego Jolly o meni.

I za kraj, evo osam mjeseci si Šibenčanin, sada sigurno postoje i dojmovi?
– Zaista guštam u gradu, kao da sam doma. Klub je organiziran na najvećem nivou, i jedino što mogu reći da mi je žao što nisam došao još ranije, jer stvarno uživam.

25. travanj 2024 13:53