StoryEditorOCM
Košarkakako i priliči

I Šibenka će imati svog predstavnika na memorijalnoj utakmici za košarkaškog Mozarta: ‘Osjećaj je fenomenalan!‘

Piše Šibenski.hr
28. kolovoza 2024. - 16:59

Povodom 60. rođendana jednog od najslavnijih košarkaša u povijesti, Dražena Petrovića, 5. rujna u 20:00 sati u Areni Zagreb odigrat će se Memorijalna utakmica njemu u čast, a na terenu će snage odmjeriti reprezentacija Hrvatske i Selekcija Europe.

Iz Hrvatskog košarkaškog saveza poziv je dobio i kapetan Šibenke Martin Junaković:

- Biti pozvan na ovakvu utakmicu je fenomenalan osjećaj. Uvijek je lijepo biti dio reprezentacije, pogotovo na utakmici za našeg Dražena. A to što dolazim kao kapetan Šibenke čini ovaj osjećaj još ljepšim- kazao je kapetan Narančastih.

Junaković će tako uz NBA zvijezde i sve sudionike ove utakmice pridonijeti očuvanju uspomene, kako na Dražena Petrovića čije nasljeđe inspirira nove generacije sportaša, tako i na bogatu hrvatsku košarkašku povijest.

Osim sportskog aspekta, ova utakmica ima i kulturnu vrijednost jer slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića, čije ime ostaje sinonim za izvanredan talent, predanost i inspiraciju. Sve u svemu, ova utakmica će biti ne samo sportski događaj, već i prilika za zajedničko sjećanje, kao i prilika za promicanje vrijednosti košarke i sporta općenito.

15. rujan 2024 16:26