StoryEditorOCM
KošarkaGKK Šibenik bez pojačanja

Grbac: Imamo dovoljno jaku momčad za plasman u ABA ligu

13. siječnja 2017. - 12:36

Za razliku od rivala s Baldekina košarkaša Jolly JBS u taboru GKK Šibeniku nisu se pojačali novim igračima za drugi dio sezone u kojem će najzanimljivija biti borba za plasman u ABA ligu.

Premda se dosta šuškalo o potencijalnim novim košarkašima u rosteru "građana", posljednja nada simpatizerima "narančastih" umrla je u četvrtak točno u ponoć kada je zaključen prijelazni rok za ovu sezonu

- Istina imali smo nekoliko opcija, čekali smo do sve do kraja prijelaznog roka... Ali, na kraju je ispalo tako da u nastavak sezone idemo s postojećim kadrom. Činjenica je da sve igrače s kojima smo kontaktirali, osim bivšeg košarkaša Alkara Johnsona, njihovi klubovi nisu htjeli pustiti u Šibenik. Čak i uz odštetu. Druga je stvar da nismo željeli dovoditi bilo koga, već samo kvalitetne igrače koji se mogu uklopiti u naš dugoročni koncept- kazao je Ante Grbac, predsjednik GKK Šibenika.

On tvrdi da je i postojeći roster spreman za ostvarenje klupskih ciljeva. A oni su visoki:
- Mislim da smo imali puno nesreće u porazima sa Zadrom i Jollyem. Vjerujem kako će u drugom dijelu sezone učinak biti puno bolji. A što se tiče naših ciljeva, oni su ulazak među tri prvoplasirane i osvajanje Kupa Hrvatske. U svakom slučaju košarkaško proljeće na Baldekinu bit će silno zanimljivo- optimističan je Grbac.

02. svibanj 2024 08:35