StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

GKK Šibenka počela s pripremama za novu sezonu: Centar Primorac, za sada, jedino novo lice; Iskusni playmaker još nije potpisao

12. kolovoza 2019. - 15:05

Košarkaši GKK Šibenke u ponedjeljak su i službeno počeli s pripremama za novu sezonu. Pod novim imenom (GKK Šibenka), pod vodstvom nove uprave na čelu s predsjednikom Antom Burićem te bez dosadašnjeg dugogodišnjeg glavnog sponzora- turske Dogus Grupe. Ali, zato pod palicom starog stručnog štaba s glavnim trenerom Mirom Jurićem, kojemu je u stožer priključen i nekad vrsni centar Dženan Rahimić, koji je kraću trenersku epizodu imao i u 'ugaslom' Jollyu. Za navijače 'narančastih' najvažniji je podatak da je sačuvan gro lanjskog rostera. Od prvotimaca koji su završili lanjsku sezonu na prvoj prozivci Miru Juriću nisu se pojavili samo Nikola Korać i Nik Slavica. Jedino novo ime, za sada, je 29- godišnji centar Mladen Primorac:

- Tijekom ljeta smo imali puno posla i bez lažne skromnosti rekao bih da smo napravili dobre stvari što se tiče igračke križaljke. Praktički smo ispunili sve želje trenera Jurića. Sada je na njemu i igračima da se zaključaju u dvoranu i 'krvavo' rade. Što se tiče angažmana Mladena Primorca, bio nam je potreban igrač koji će zatvoriti reket. Svi koji su lani malo pomnije pratili zbivanja u domaćem prvenstvu znaju koliko nam je patio skok. Inače, držim da će nam Primorac biti pojačanje i oba smjera- kazao je Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenke.

Novi centar 'građana' kaže da mu Baldekin nije sasvim nova sredina, budući da je lani dvaput igrao u toj dvorani u dresu zagrebačkog Bosca:

- Držim da smo složili vrlo dobru ekipu za hrvatsko prvenstvo. Na papiru izgledamo super, sada je na nama da to prenesemo i na parket- veli Primorac.

Premda ima 210 centimetara, Primorca krase meka ruka i pokretljivost. Međutim, prvenstveni zadatak u narančastom dresu bit će mu zatvaranje reketa:

- Znam da je Šibenka lani na centarskim pozicijama imala dva mlada igrača kojima je falilo iskustva, ali u njima nedvojbeno leži veliki potencijal. Što se mene tiče, trener i uprava su mi jasno kazali što od mene očekuju. S druge strane, ja znam svoj posao i ne vjerujem da će biti problema- jasan je novi igrač 'narančastih'.

Suprotno nekim najavama, na početku priprema nije se pojavio željno očekivani novi razigravač Šibenke:
- Mislim kako ćemo vrlo brzo zatvoriti roster. Sa spomenutim playmakerom praktički je sve dogovoreno, ali čekamo i formalni potpis da objavimo njegovo ime. Ne bismo željeli da nam se dogode situacije kao nekim drugim klubovima koji su objavili zvučna pojačanja, koja su im drugi dan otišla u potrazi za novim angažmanom- rekao je sportski direktor GKK Šibenke.

Prema neslužbenim informacijama, novi razigravač 'narančastih' trebao bi biti iskusni, 36- godišni Zadranin Jakov Vladović, za kojeg je uprava procijenila da bi mogao biti kompatibilan s mladim reprezentativcem Domagojem Šarićem. Inače, u nekim varijantama kao novi braniči Šibenke spominjali su se i Toni Katić i Mauro Veljačić. Prvi je bio skup, a tražio je i 'otvoreni' ugovor, dok je Veljačić uzeo igrački 'time out' do Nove godine zbog zdravstvenih problema.

Čast svima, ali 'najvruća' roba ovog prijelaznog roka je Toni Nakić. Mladi reprezentativac i jedan od najpotentnijih košarkaša u Hrvatskoj trenutačno je 'pod zastavom' Šibenke. Premda upita za njega nije nedostajalo, a najuporniji su bili Cibona i Split. No, još uvijek je neizvjesno hoće li Nakić i ostati na Baldekinu:

- Do 15. kolovoza sve opcije su otvorene. Ako nam dođe neka uplata s kojom ćemo biti zadovoljni (čitaj: odšteta za Nakića je 60 tisuća eura) on će otići. Međutim, za sada je on najveće pojačanje za ovu sezonu- rekao je Ante Burić, predsjednik GKK Šibenke.

Zbog igračkog kadra kojeg je zatekao na prvoj prozivci zadovoljstvo nije krio ni trener Miro Jurić:
- Kada vidim koliko ih ima i kada se sjetim početka lanjskih priprema, čini mi se da sanjam! Uprava je ispunila sve naše zahtjeve. Drago mi je što je na okupu ostao gro ekipe od lani, a da smo uspjeli popuniti deficitarne pozicije u momčadi. Veliki plus je što su igrači od lani uigrani, a novak Primorac je dovoljno iskusan da će se brzo uklopiti u naše sheme. Sve u svemu, vjerujem da ćemo ove sezone na Baldekinu imati lijepu priču- veli Jurić, koji je izvijestio kako će 'narančasti' tijekom pripremnog razdoblja odigrati između osam i deset utakmica.

O ciljevima kluba za predstojeću sezonu govorio je predsjednik Burić:
- Cilj je da navijači budu zadovoljni. Poznavajući njih, oni će biti zadovoljni ako mi budemo prvaci. Osobno, ja bih bio zadovoljan kada bismo mi bili ozbiljan suparnik svima onima koji žele prvacu- zaključio je predsjednik GKK Šibenke.

23. travanj 2024 19:49