StoryEditorOCM
KošarkaUzvratna utakmica četvrtfinala play-offa

Dvaput je Šibenik bio blizu, hoće li treća biti sreća? Miro Jurić poručuje: Želimo se vratiti u Zadar

27. travnja 2019. - 13:20

Košarkaši Šibenika i Zadra u osam dana će odigrati tri utakmice. Dvaput su 'narančasti' bili vrlo blizu da iznenade favorizirane Zadrane u oba nedavna sraza. No, Zadrani su ipak slavili i u posljednjem kolu HT premijer lige na Baldekinu, ali i u prvoj utakmici četvrtfinala play offa u Višnjiku. Može li nedjeljni uzvrat u Šibeniku biti treća sreća za momčad trenera Mira Jurića?

- U proteklih 80 minuta bili smo 'u igri' sa Zadrom. Pokazali smo da smo zasluženo ušli u doigravanje. No, vidi se da nam fali ono nešto, vjerojatno malo više rotacije da uspijemo dobiti. Generalno, mogu biti zadovoljan izvedbom svojih momaka, premda i dalje stojim pri tvrdnji izrečenoj na press konferenciji u Zadru da smo kod vodstva domaćina (74:71) mogli više da smo malo pametnije odigrali- ističe trener Šibenika.

Može li 'narančastima' domaći teren biti ona prevaga da konačno pobijede Zadar i četvrtfinalnu seriju odvedu u majstoricu:

- Moram kazati kako je atmosfera u Višnjiku bila skroz O.K. Bilo je klasičnih verbalnih prepucavanja, ali nikakvog ekstra pritiska nije bilo. Baldekin je manja dvorana, akustika je drugačija i sigurno je prednost za nas. Nema dvojbe kako je Zadar i dalje favorit, s obzirom na roster, cijenu momčadi... No, naš cilj je ponoviti igru iz prethodne dvije utakmice i smanjiti greške na najmanju moguću razinu. U svakom slučaju- nema predaje! Premda smo ostvarili najvažnije ciljeve u sezoni, ne bismo bili sportaši kada ne bi napravili sve da se vratimo u Zadar- govori Jurić.

Zadar će i u nedjelju razmišljati o majstorici za ostanak u ABA ligi s MZT-om, koja je na rasporedu u utorak. U prvoj utakmici doigravanja trener Nazor je odmarao Žorića i Dašića. Međutim, treba naglasiti da Šibenik play off igra bez ozlijeđenog Slavice:

- Mislim da nama više fali Slavica, nego Zadranima Žorić i Dašić, s obzirom na njihov veliki broj kvalitetnih igrača u rotaciji- zaključio je Jurić.

Inače, ulaznice za utakmicu dalmatinskih susjeda neće se prodavati u nedjelju. U Šibeniku su poduzeli sve da spriječe eventualne ekscese, pa su ulaznice personalizirane, a jedna osoba može kupiti najviše dvije karte. Šibenčani su za pripadnike Tornada osigurali 50 ulaznica, uz uvjet da Zadrani pošalju popis navijača. Ista pravila vrijedila su i prije tjedan dana. kada je Tornado također najavio dolazak na Baldekin, ali se na koncu nije pojavio.

Utakmica GKK Šibenik- Zadar počinje u 19 sati.

17. travanj 2024 23:15