StoryEditorOCM
Košarkaproblemi s ozljedama

Dubrava za kraj crne serije? Košarkaši Šibenke u okrnjenom sastavu gostuju u Zagrebu

Piše Krešimir Gulin
8. siječnja 2021. - 16:57

Kraj stare i početak nove godine nije bio uspješan za košarkaše Šibenke. Dva poraza od Gorice u prvenstvu i jedan od Zaboka u kupu skor su Narančastih u tom periodu. Kraj crne serije momčad trenera Dženana Rahimića tražit će u subotu u Zagrebu gdje gostuje kdod Furnira, točnije Dubrave. Riječ je o nezgodnoj ekipi koja je Šibenčanima u prvom međusobnom ogledu na Baldekinu nanijela vjerojatno najneugodniji ovosezonski poraz.

No, Dubrava je u međuvremenu uvelike promijenila igračku krvnu sliku. Ostali su bez Brzoje, Brankovića i Buovca. Pokušali su ih nadomjestiti Puouom, visokim košarkašem iz Južnog Sudana te američkim playem Isabellom, koji se očito još nisu adaptirali o čemu svjedoči neočekivani poraz Dubrave u zagrebačkom derbiju začelja od Hermesa.

Međutim, problema imaju i Šibenčani. Prije svega s ozljedama zbog čega se nikako ne uspijevaju kompletirati, pa su prisiljeni igrati s maksimalno skraćenom rotacijom. Naime, tek što se u pogon vratio prvi centar Miković iz kadra je otpao prvi play Freeman:

- Ne pamtim kada smo odradili trening kompletni, a kamoli utakmicu - kaže crnogorski centar Miković, čija odlična partija nije bila dovoljna da Šibenka svlada Goricu na Baldekinu u prošlom kolu.

Narančasti bi pobjedom u Zagrebu definitivno pobjegli iz zone najugroženijih i počeli sve više gledati prema play offu:

- Da, to nam je jako važna utakmica. Međutim, opet nećemo biti kompletni i budući da smo mlada momčad za nas nema lakih utakmica. Jedino ako svi koji istrče na parket svih 40 minuta budu na maksimumu možemo računati na pobjedu- veli Miković.

Slično razmišlja i kapetan Šibenke Domagoj Bašić:

- Idemo u goste ekipi Furnira koja nam je nanijela težak poraz u našoj dvorani, tako da sigurno imamo motiva i želje da im uzvratimo. Svakako da nam nedostak Freemana stvara veliki problem, jer i s njim nas ima malo, a bez njega da i ne govorim. Ali, pokazali smo u zadnjoj utakmici u kojoj nije igrao, da možemo. Borit ćemo se, ostavit ćemo srce na parketu i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu u Dubravi - zaključio je šuter Narančastih.

20. travanj 2024 09:43