StoryEditor
Košarkabarem negdje

Dobre vijesti iz Kine: strani košarkaši počeli se vraćati u klubove, prvenstvo bi moglo biti nastavljeno za manje od mjesec dana

Piše Hina
21. ožujka 2020. - 11:45
Jeremy Lin jedan je od onih koji su spremni za nastavakAFP

Prema navodima kineskih medija, tamošnje košarkaško prvenstvo koje je prekinuto 1. veljače zbog izbijanja epidemije koronavirusa moglo bi se nastaviti 15. travnja, a u prilog tomu govori i povratak 40-ak stranih igrača u zemlju.

Subota je treći dan zaredom kako u Kini nije zabilježen niti jedan slučaj lokalnog prijenosa bolesti, no svi koji dolaze ili se vraćaju u Kinu moraju u 14-dnevnu karantenu.

Među onima koji su se vratili u Kinu kako bi bili spremni za nastavak sezone je i branič Beijing Ducksa, nekadašnja NBA zvijezda Jeremy Lin, koji se u petak fotografirao pored Kineskog zida s porukom:

"Sigurno sletio natrag u Peking kako bih završio sezonu u CBA! Uzbuđen sam zbog toga što ću ponovno igrati, ali napustio sam San Francisco teška srca zbog zabrinutosti za bolesne, nezaposlene i one koji se bore sa strahom zbog nesigurne budućnosti. Košarka nikada nije imala više smisla nego sada, svijet ju treba", objavio je Lin.

U Kinu se vratio i bivši litvanski reprezentativac Donatas Motiejunas, član Shanghai Sharksa.

"Momčad mi je poslala pismo u kojem me poziva natrag, ali konačna je odluka bila isključivo moja. Čini se da će se ograničenja ukinuti do kraja mjeseca i kako će se život vratiti u normalu", kazao je Motiejunas. 

Dopuštenje za nastavak natjecanja mora dati kinesko vrhovno administativno tijelo za sport.

#KINA#KORONAVIRUS

Izdvojeno

27. lipanj 2020 21:03