StoryEditorOCM
KošarkaToni Nakić

Dobra sezona je iza Šibenčanina u Španjolskoj: ‘U početku sam imao previše respekta prema nekim igračima‘

Piše Hina
23. ožujka 2023. - 21:29

Mladi hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Nakić, koji je u ljeto 2022. prešao iz Cibone u Rio Breogan, vjeruje da će i dogodine igrati za tog španjolskog prvoligaša pod vodstvom trenera Veljka Mršića kako bi se nastavio igrački razvijati.

- U početku sam se čak i bojao ideje o odlasku iz svoje zemlje no kada sam razmislio što znači igrati u Španjolskoj, najboljoj ligi u Europi, shvatio sam da bi mi to moglo biti korisno. Nakon što sam odlučio doći ovdje koncentriran sam samo na to da pokažem kako sam dovoljno dobar za igrati ovdje i kako bih ostao nekoliko sezona - izjavio je 23-godišnji Nakić u gradu Lugu za lokalne novine El Progreso.

Nakić, 201 centimetra visoki bek šuter i nisko krilo, došao je u Rio Breogan kad se zagrebačka Cibona našla u teškoj financijskoj situaciji.

- Normalno, bilo mi je potrebno vrijeme za prilagodbu. I kada sam bio došao u Cibonu (iz Šibenika), prve godine mi je trebalo puno da se naviknem, no već je druga godina bila drugačija. Sada sam zadovoljan prilagodbom na španjolsku ligu, premda sam u početku možda imao previše respekta prema nekim igračima ili klubovima - rekao je.

Rio Breogan se nalazi na 9. mjestu među 18 klubova prve lige, s omjerom 11 pobjeda i 12 poraza. Klub je ovaj mjesec produžio ugovor s bivšim hrvatskim izbornikom Mršićem do ljeta 2024.

Istodobno, hrvatskog košarkaškog prvaka Cibonu, čiji su igrači prošli tjedan bili u dvodnevnom štrajku zbog neisplaćenih plaća, napustio je krilni centar Marko Baković (30) prešavši u španjolskog drugoligaša Forca Lleidu.

Baković, koji je ove sezone zabijao u prosjeku 7,8 koševa po utakmici, potpisao je u Lleidi ugovor do kraja sezone, izvijestio je njegov novi klub u četvrtak.

Lleida je grad u Kataloniji, na sjeveroistoku Španjolske. Klub se nalazi na 6.mjestu među 18 drugoligaša. Baković, visok 204 centimetra, prije Cibone je igrao za Goricu i islandski Thor Thorl.

24. travanj 2024 07:28