StoryEditorOCM
KošarkaŠIBENSKO DITE

Dario Šarić nakon potpisivanja ugovora vrijednog 27 milijuna dolara: Bio sam nervozan, budio sam se usred noći...

Piše Tvrtko Puljić/SN
11. prosinca 2020. - 19:45

Ispred novinara u Phoenixu pojavio se Dario Šarić, čovjek čiju će vjernost Sunsi platiti u sljedeće tri godine 27 milijuna dolara. Prvo je govorio je o neizvjesnim danima uoči potpisa ugovora.

- Bio sam nervozan, budio sam usred noći zbog vremenske razlike, gledao je li netko poslao poruku, je li se javio agent. Prvi puta sam bio u takvoj situaciji i bilo je to nekoliko teških dana, ali sretan sam što je ovako završilo. Najveća mi je želja bila ostati u Sunsima, igrati s istim igračima, s istim trenerima u klubu u kojemu se dobro osjećam.

Sada je na treninzima s jednim novim licem, a o tome kakav će utjecaj na Sunse imati veteran, playmakerski kompjutor na terenu, Chris Paul, Šarić je govorio biranim riječima.

- Ma to to je za nas sjajna stvar. Prva pomisao mi je bila, “hvala Bogu, ne moram ga više preuzimati u obrani”. Paulov dolazak je sve nas velika stvar, on će biti desna ruka treneru i podići će nas sve skupa na jednu novu razinu. Iza njega je ogromno iskustvo, tu je i to play-off iskustvo.

O svojim očekivanjima i kako vidi svoju ulogu je rekao.

- Mogu se prilagoditi svim zahtjevima. Ako trener bude tražio da ulazim s klupe i budem učinkovit, pokušat ću, ako me želi u petorci, bit ću takav i sa starterima. Pritisak si neću stavljati, moje da odigram čvrsto i da pomognem u pobjedama. Hoću li igrati na krilnom centru, centru ili na “jedinici”, sasvim svejedno, učinit ću sve što se bude tražilo od mene. Bit ću sretan sa svim minutama na terenu.

U Phoenixu je Dario našao ono što je tražio, što je imao kad je stigao u NBA, u uvodnim sezonama u Philadelphiji.

- Sunsi su mi dali povjerenje kad su išli u trade za mene. I želio sam im to povjerenje vratiti. Upoznati sve, osjećati se ovdje kao riba u vodi. Igrali smo odlično u Orlandu, pokazali kakvi možemo biti, trenirali i u slobodno vrijeme, bili fokusirani. I sada, kad smo se skupili na kampu je to opet tako, vidiš da svi žele nešto učiniti. Devin Booker može postati jedna od najvećih zvijezda lige, a mi smo tu da pomognemo, da budemo takvi u svim minutama na svim utakmicama ove sezone. U Orlandu sam imao osjećaj da je cijela petorka u stanju u svakom trenutku zabiti, svi smo bili opasni, nismo dopustili protivnicima da se mogu koncentrirati samo na Bookera. I to je jedan od razloga zašto smo bili toliko dobri - zaključio je Dario Šarić.

Uoči početka sezone Sunsi s Darijem Šarićem odigrat će čak dva pokusa protiv Utah Jazza i Bojana Bogdanovića, a i dva puta će na noge prvacima Lakersima. Otvaranje sezone predviđeno je za Sunse 23. prosinca kad ih u Dallasu čeka Luka Dončić.

24. travanj 2024 00:27