StoryEditorOCM
KošarkaSubota na Baldekinu

Dalmatinski derbi pun pikanterija: Šibenku do pobjede vode bivši ‘alkari‘

Piše Krešimir Gulin
12. studenog 2021. - 11:54

Košarkaši Šibenke u prošlom su kolu skinuli prvi veliki skalp ove sezone pobijedivši Split na Baldekinu. Ove subote Narančaste čeka još jedan dalmatinski derbi, budući da im u goste stiže sinjski Alkar. Dva jaka hrvatska košarkaška uporišta ove sezone se nalaze na pozicijama koje ni po čemu ne zaslužuju. Šibenčani su ubilježili samo dvije pobjede, a Sinjani su u prošlom kolu slavili tek prvi put. Međutim, nekoliko zadnjih utakmica ukazuju da se oba takmaca dižu u formi, stoga bi njihov međusobni ogled trebao biti vrlo zanimljiv. Osim klasične borbe za bodove i prestiž, ovaj dvoboj Šibenke i Alkara nudi još dodatnih pikanterija. Jedan od glavnih likova u toj priči je Damir Milačić, aktualni trener Šibenke, koji je pet sezone vodio Sinjane:

- Neću kriti da je to specifična utakmica za mene. Emotivno sam vezan za sinjski kraj i klub Alkar. No, ja sam tvrdi profesionalac i zanima me samo pobjeda Šibenke. U odnosu na lanjsku sezonu kada sam bio trener, njihova igračka struktura drastično je promijenjena.

Međutim, duha borbe i zajedništva u Alkar nikad ne nedostaje. Oni će se sigurno homogenizirati, jer igrači koji su došli imaju svoju vrlo visoku kvalitetu. Sigurno će napraviti sve da na Baldekinu dođu do još jedne pobjede- kaže Milačić.

Na utakmicu sa Splitom Šibenka je istrčala praktički iz karantene uzrokovane probojem koronavirusa, te bez dvojice važnih igrača Paića i Pleadina.

- Za Alkar nisam siguran u kakvom ćemo sastavu biti. Još ne znamo hoće li nam se pridružiti igrali koji su bili odsutni.  Ja se nadam da ćemo biti kompletni i da ćemo puni samopouzdanja dočekati utakmicu sa Alkarom.

Jako je bitno da uđemo kao favoriti, kao domaćini i da na kraju uz maksimalni angažman i koncentraciju dobijemo tu utakmicu. Ne očekujem lagan posao, očekujem fajtersku utakmicu, ali očekujem i našu pobjedu- zaključio je trener Narančastih.

image
Bruno Rebić
Nikša Stipaničev/Cropix

U redovima Šibenke još je jedan bivši član Alkara, Splićanin Bruno Rebić. Mladi branič odigrao je vrlo dobru utakmicu protiv Žutih:

- Alkar je definitivno u rastu forme. Puno im je značio povratak Krstanovića, koji je izbivao zbog ozljede. To se može vidjeti iz njihove zadnje dvije utakmice, gdje su praktički imali pobjedu u gostima protiv Zadra te su na svom terenu svladali Osijek. Svakako su neugodan protivnik, bez obzira na njihovo trenutno stanje na tablici. Što se tiče nas, atmosfera u ekipi je odlična. Pobjeda protiv Splita u prošlom kolu nam je sigurno dala dodatno samopouzdanje i motivaciju. Željni smo rada i cijelo vrijeme se trenira na maksimumu i nadam se da ćemo u subotu prikazati igru kao protiv Splita i upisati pobjedu- rekao je Rebić.

Utakmica Šibenka- Alkar igra se u subotu u 17 sati.

19. travanj 2024 04:01