StoryEditorOCM
KošarkaPORAZ ‘NARANČASTIH‘

Dalmatinski derbi na Baldekinu pripao Zadranima, Šibenka nije uspjela doći do još jednog velikog ‘skalpa‘

Piše Krešimir Gulin
2. ožujka 2021. - 19:57

Šibenka se nadala protiv Zadra napraviti hat-trick u pobjedama kontra ABA ligaša na Baldekinu. Ili, nakon što su već svladali Split i Cibonu, planirali su taj podvig ponoviti i protiv sjevernih susjeda. Međutim, imao je i Zadar svoju računicu koju je u konačnici i ostvario. Zadrani su htjeli potvrditi startanu jedinicu uoči trećeg kruga prvenstva i isprati gorak okus nakon poraza od Zaboka u Višnjiku u nedjelju.

Prvo poluvrijeme dalmatinskog derbija bilo je puno rezultatskih amplituda, vrlo slično onome kako Šibenka i Zadar igraju u zadnje vrijeme. Gosti su poveli 11:4, da bi Narančasti tricama učas okrenuli na 15:11. Uslijedila je mini serija Zadrana 8:0, pa odgovor Šibenčana od 10:2. Rezultatska vaga se klatila s jedne na drugu stranu sve do odlaska na veliki odmor. Momčad trenera Dženana Rahimića priključak je držala prvenstveno zbog pogođenih osam trica u prvom poluvremenu te činjenici da su bili silno disciplinirani i imali samo jednu izgubljenu loptu. S druge strane, najučinkovitiji igrač Zadra bio je Šibenčanin Junaković (11 koševa), a pod obručima su Narančastima probleme stvarali Onuaku i Vuković.

Zadnje vodstvo domaćini su imali koncem prvog poluvremena (42:41) i od tada je počelo njihovo rezultatsko klizanje. Tricom Mavre Zadar je u 22. minuti prvi put stigao do dvoznamenkaste prednosti (53:43). U igru Zadrana dodatnu energiju je donio mladi centar Jure Planinić koji je još pojačao dominaciju gostiju pod obručima, o čemu svjedoči podatak da je ekipa koju je s klupe, umjesto bolesnog Veljka Mršića, vodio Ivan Perinčić imala dvostruko više skokova pred kraj treće četvrtine.

A kada je centar Onuaku zabio tricu za zadarskih (79:60) početkom posljednje dionice bilo je jasno gdje će završiti bodovi. Doduše, povratnik u šibensku momčad Ivan Gulin je dvjema vezanim tricama malo zakomplicirao stvari, međutim 17-godišnji Brala je takošer tricom brzo ugasio šibensku nadu u čudesni preokret.

Šibenka- Zadar 78:96 (15:19, 27:27,18:28,18:22)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Krunoslav Peić, Nikola Perlić.

Šibenka: Freeman (22), Šarić (9), Živković, Gulin (8), Bašić, Solomun (6), Klarin, Miković (19), Pleadin (3), Vlaić (3=, Širko (8), Jurković.
Zadar: Carter (11), Justice (8), Palokaj (7), Brala (6), Vuković (9), Junaković (15), Mavra (7), Onuaku (15), Planinić (12), Kraljević (6).

18. travanj 2024 02:09