StoryEditorOCM
Košarkateški trenuci

Da, Šibenčane čeka pakao, a najodgovorniji je - Milačić: momčad s Baldekina porazom je od Furnira dobila težak udarac u borbi za ostanak u ligi

Piše Krešimir Gulin
25. veljače 2022. - 12:15

Na Baldekinu je dogorjelo do noktiju! 

Šibenku u Ligi za ostanak čeka teška borba za prvoligaški spas do posljednjeg kola. Napokon, teške situacije su postali svjesni i najodgovorniji u taboru Narančastih.

- Čak nas pakao - izjavio je Damir Milačić, trener Šibenke, poslije poraza od Furnira (72:75) u srijedu na Baldekinu. 

Zadnji je to od niza brojnih šamara koje su Narančasti primili ove sezone. Gotovo  ih je nemoguće i nabrojati. Porazi od Zaboka i Alkara u šibenskoj dvorani dali su naslutiti kako će teška biti sezona. O minus 48 od Cibone u Zagrebu da i ne govorimo... 

No, navijače su najteže zapekla dva posljednja poraza. Onaj u Sinju gdje se izgubilo od kvalitetnijeg Alkara, ali na bolan način, budući da je u završnici prosuto veliko vodstvo. Krah kontra Furnira je otvorio oči i najvećim optimistima na Baldekinu. Jedan od njih je svakako i Milačić, koji je za javnost stalno emitirao poruke kako silno vjeruje u svoje momke i njihov predan rad na treningu.

No, nakon susreta s Furnirom kazao je i jednu znakovitu rečenicu: “Ovo je naša realnost, što se kvalitete tiče”. A to je za prijatelje Šibenke jako neugodno saznanje, jer očito je ova momčad predodređena za borbu za opstanak, premda se prije sezone vrtjela neka druga ploča.

Nova uprava kluba nije pred Milačića stavila imperativ. Tražio se miran hod u kojem će se stvoriti temelji za budućnost, razvijati mladi igrači. No, realnost je pokazala nešto sasvim drugo. Šibenka je upala u ‘kašetu brukava’ u kojoj je teško razmišljati o razvoju mladih igrača, jer gori pod nogama. O tome govori i podatak da se 35-godišnji Bašić morao “raubati” više od trideset minuta protiv Furnira.

Nedvojbeno, Milačić nosi najveću odgovornost za trenutačnu situaciju. Naime, on na Baldekinu ima ulogu poput one menadžera u engleskom nogometu. Praktički, radi i posao sportskog direktora, pa je ljetos dovodio igrače po svom guštu (Arslanagić, Jambrović, Rebić,..). Parket je pokazao da oni ni izbliza nisu kalibar lanjskih nositelja igre Širka, Freemana, Mikovića,... Doduše, nisu ni u istom platnom razredu, ali teško se oteti dojmu da se momčad nije mogla bolje složiti.

No, o tome sada ne vrijedi puno lamentirati. Svi na Baldekinu moraju se uhvatiti za isti štap i izvući maksimum iz “sportskog rata” koji slijedi. Jer, kako je lijepo kazao Jeronimo Šarin, Šibenčanin na klupi Furnira: “Šibenik zaslužuje pravi klub”.

Nade Šibenčana sada su uprte u 27-godišnjeg američkog playa Devona Thomasa, koji će igrati u nastavku sezone i pokušati dovesti Narančaste u luku spasa. Trenutačno brode u nemirnim vodama, sa samo šest pobjeda na kontu u društvu Alkara i Osijeka, a samo pobjedom više od “fenjeraša” Sonika.

25. travanj 2024 16:57