StoryEditorOCM
KošarkaAlpe Adria Cup

Česi slavili na Baldekinu: umor je učinio svoje, Šibenka pala u drugom poluvremenu i svela šanse za prolaz na minimum

Piše Krešimir Gulin
25. listopada 2022. - 20:31

Košarkaši Šibenke upisali su i drugi poraz na Baldekinu u Alpe Adria Cupu, Nakon austrijske Vienne, Narančaste je svladala i češka ekipa Olomoucko. Tako su Šibenčani drastično smanjili izglede za plasman u drugi krug jer su ostali na samo jednoj pobjedi protiv slovenske Ilirije.

Premda su zadnju utakmicu protiv Zaboka igrali prije samo 48 sati, Šibenčani su započeli sa silnom energijom. Pod obručima je dominirao kapetan Paić, pa su domaćini poveli (19:9).

Sve u taboru Narančastih oblio je hladan znoj kada je sredinom druge četvrtine Paić ostao ležati na parketu nakon što je dobio udarac u lice u jednom duelu. Srećom po Šibenčane, kapetan se oporavio i igrao u nastavku utakmice.

U drugom poluvremenu, umor je učinio svoje, pa je pala agresivnost u obrani Šibenke, a zadrhatala je ruka u napadu kod nekoliko zicera i otvorenih šuteva.

Iskoristili su to Česi i uglavnom preko klasnog Amerikanca Motena stigli do prvog vodstva (54:53), koje su ubrzo digli i na plus deset (65:55).

Kada se činilo da utakmica bježi iz ruku Šibenke, probudio se super brzi Brocić i svojim prodorima i asistencijama vratio Narančaste u igru, odnosno na zaostatak od samo ‘pola koša‘ (71:72). Međutim, goriva za potpuni preokret ovaj put nije bilo u šibenskim motorima.

Jedna od dobrih vijesti u porazu Šibenke je i vrlo solidna minutaža mladog Petra Šarića, koji bi mogao biti dodatni igrač u rotaciji treneru Milačiću budući da mu ove sezone ozljede nemilice kose momčad (Echols i Rebić).

Šibenka- Redstone Olomoucko 77:84 21:18, 23:20, 15:27, 18:19)

Šibenka: Skorić (14), Bobek, Klarin, Pleadin (7), Gulin (9), Howard (9), Brocić (17), Antić, Jambrović (8), Šarić (2), Škugor, Paić (11).

Redstone Olomoucko: Tkadlec, Halada (7), Nosek, Williams (13), Knežević (16), Moten (21), Klepač (5), Heinzl (11), Skalicka, Feštr (11).

20. travanj 2024 14:09