StoryEditorOCM
KošarkaStiže Hermes

Baldekin posti već mjesec i po dana: Šibenska košarkaška publika zaželjela se utakmica i pobjeda

23. ožujka 2018. - 15:12

Šibenska košarkaška publika zaželjela se utakmica, ali i pobjeda. Naime, košarkaši GKK Šibenika zadnju utakmicu na Baldekinu igrali su 10. veljače s Jazinama, od kada datira i zadnja pobjeda momčadi trenera Vladimira Anzulovića. U međuvremenu, "narančasti" su poraženi u prvenstvu od Splita i Cibone te Zaboka u Kupu Krešimira Ćosića.

U subotu im na Baldekin stiže Hermes Analitica (19 sati), pa se čini da je sazrelo vrijeme za novo slavlje, budući da je riječ o protivniku "po mjeri". Budući da su Šibenčani odvano ostvarili primarni rezultatski cilj sezone- ostanak, pa čak i onaj sekundarni- plasman u play off, dojam je kako je subotnja utakmica rezultatski puno važnija Zagrepčanima, kojima gori pd nogama u smislu ostanka u ligi:

- Mi na taj način ne razmišljamo. Mislim da je i nama i njima utakmica podjednako važna. Slažem se da smo odavno realizirali rezultatske ciljeve za ovu sezonu. Jedino što nam preostaje je da na svakoj utakmici do kraja sezone ostavimo srce na parketu i na taj način se zahvalimo našim navijačima za sjajnu podršku od početka godine. Tako će biti i protiv Hermes Analitice- kazao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

I to je uglavnom sve što je Anzulović kazao o utakmici s Hermes Analiticom. Ostatak druženja s novinarima iskoristio je za monolog u kojemu je replicirao na neke komentare u šibenskim košarkaškim krugovima koji mu očito nisu "sjeli":

- Osjećam da se stvara bezrazložan pritisak, posebice rezultatski, na naše mlade momke. Pojavljuje se puno teorija, pa čak i ona da mladi igrači igraju previše!? No, živimo u takvom gradu i to je donekle razumljivo. Ali, treba znati kako nije lako razvijati mlade igrače i istovremeno tražiti dobar rezultat. Međutim, nama to manje- više uspijeva u zadnje dvije godine- istaknuo je Anzulović.

On se osvrnuo i na predviđanja uoči sezone, odnosno njezin daljnji tijek:
- Činjenica je da smo po kvaliteti daleko od ABA ligaša, no pokazali smo kako se možemo s njima nositi. Ili, da je netko prije početka sezone kazao da ćemo sedam kola prije kraja biti ispred Splita, Zaboka, Škrljeva, Osijeka i imati pobjedu nad Cibonom vjerojatno bi rekli da sanja. Ali, to je stvarnost. Za kraj, istaknuo bih kako imam sjajne momke i dobru atmosferu u ekipi. I samo onaj tko živi s nama i dolazi na naše treninge, a ne provodi vrijeme po kavanama, zna kako momci teško rade i koliko se odriču- zaključio je trener GKK Šibenika.

07. svibanj 2024 06:42