StoryEditorOCM
KošarkaZadar na Baldekinu

Anzulović: Doma ni pred kim nećemo ustuknuti

26. siječnja 2017. - 14:01

Kad bismo kazali da utakmicu GKK Šibenik i Zadra ne treba posebno najavljivati, bilo bi to čisto prodavanje fraza. Da, svi znamo da za Funcute i Tornado vjerojatno nema većeg derbija od ovoga. No, ovaj će dvoboj biti drugačiji zbog jedne činjenice: odredit će nastavak sezone jednom i drugom klubu. Momčad s Baldekina novim bi se porazom od Zadra dovela u vrlo neugodnu poziciju u odnosu na najveće konkurente. Sastavu s Višnjika, pak, već sad "gori pod nogama". Na kontu imaju pet poraza, a novi bi ih, od prvih susjeda, praktički eliminirao iz utrke za prve tri pozicije. Ili, bili čak četiri pobjede lošiji od "narančastih" – jednog od glavnih konkurenata za ulazak u ABA ligu:

- Ne želim razmišljati o tome. Moja koncentracija, jednako kao i igrača vezana je isključivo za ovu utakmicu. Jasno da imamo želju i volju za pobjedom, koja je silno potrebna i nama. No, mislim da je prerano za bilo kakve kalkulacije o konačnom plasmanu budući da je kraj prvenstva još jako daleko- govori Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Navijačima Šibenika je pobjeda nad Cedevitom bila lijep novogodišnji dar, no ono što željno iščekuju je skalp Zadra. Pogotovo, jer osjećaju da su već u prvom dijelu prvenstva u Krešinom domu na Višnjiku mogli mogli do pobjede. Anzulović čiji su korijeni iz zadarskog Novigrada dobro zna što je vrela dalmatinska krv:

- Uh, dosta vremena sam provodio kod moje baka iz Novigrada i od nje sam skupio popriličnu kolekciju psovki. U "verblane delikte" s tribina ne želim ulaziti i znam da će ih biti i na večerašnjoj utakmici. Kada bih se na to osvrtao onda bi i dosta mojih treninga znalo biti prekinuto... Šalu na stranu, u Zadru smo imali vruć i sportski doček. Očekujem da Zadranima uzvratimo na isti način. Kako mi na parketu, tako i navijači na tribinama- ističe Anzulović.

Jedan od zadataka koji je postavljen pred vas uoči sezone jeste taj da ne izgubite niti jednu utakmicu na Baldekinu. Do sada ste ga ispunili, budući da ste poraz u gradskom derbiju s Jollyem doživjeli kao formalni gost:

- Držim da nema smisla postavljati imperative pred našu momčad koja ima toliko mladih igrača. Jedini naš imperativ je da ostavimo srce na parketu kontra Zadra- veli trener "građana".

U odnosu na vašu međusobnu utakmicu iz prvog dijela prvenstva Zadar je dosta promijenio igračku krvnu sliku. Novi članovi su im Kovačević, Franke i Georgiev, a oporavio se i Bašić:
- Moje mišljenje je da Zadar vrlo solidno stoji u ABA ligi i ima korektan broj pobjeda. Istina, pojačali su se s tri kvalitetna igrača. Rekao bih da je naš odnos sličan kao i pred prvu utakmicu na Višnjiku. Ponavljam, pobjeda treba i nama i njima. Bježanja nema. Ne želimo ustuknuti ni pred kim, a pogotovo na Baldekinu- rekao je Anzulović.

U proteklom razdoblju imali ste dosta zdravstvenih problema:
- Pod upitnikom je nastup mladog playa Krešimira Radovčića. S druge strane, Ive Ivanov i Izzet Turkyilmaz koji su imali crijevnu virozu na utakmici s Alkarom izliječili su svoje tegobe- referirao je Anzulović.

A atmosferu iz svlačionice s novinarima je podijelio mlađahni Kristijan Andabaka:
- U dobrom smo ritmu, manje- više svi smo zdravi. Atmosfera je baš onakva kakvu derbi izsikuje. Za nas je ovo važnija utakmica i od gradskog derbija s Jollyem. Očekujemo dobru utakmicu i nadamo se pobjedi- poručio je Andabaka.

Utakmica GKK Šibenik- Zadar počinje u 18 sati, a izravan prijenos je na Arenasport TV.

20. travanj 2024 00:12