StoryEditorOCM
Košarkaoštra kritika

Aco Petrović: E moj Bruno Kovačeviću... Hrvatsku od početka možete gledati na srpskom kanalu!?

Piše Šibenski.hr
6. rujna 2022. - 13:41

Hrvatski košarkaši i vaterpolisti večeras nastupaju na velikim natjecanjima. Vaterpoliste očekuje četvrtfinale Europskog prvenstva protiv Gruzije od 20:30 u Splitu, dok će košarkaši od 21 sat igrati četvrtu utakmicu grupne faze Eurobasketa protiv Italije u Milanu.

I tu nastaju problemi za one koji favoriziraju košarku. Jedan od njih je bivši izbornik košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović, prenosi Index.

Košarkaška utakmica neće se moći od samog početka pratiti na HRT-u, nego tek kad vaterpolo završi. U tom trenutku će na Drugom programu HRT-a započeti prijenos bitne utakmice za hrvatske košarkaše. Negodovanje zbog takve odluke Aco Petrović objavio je na svom profilu na Twitteru.

"Ako želite od početka gledati utakmicu Hrvatska - Italija, onda na veliku sramotu HTV-a, to možete pogledati, recimo na RTS 2. E moj Bruno Kovačeviću", napisao je.

Prava prijenosa košarkaške utakmice ima i Sport Klub, koji će je emitirati na svom prvom kanalu. No on nije dostupan svima.

Nakon Petrovićevog istupa oglasio se i HTV.

‘‘U povodu današnjeg vremenskog preklapanja utakmice EP u vaterpolu, Hrvatska - Gruzija, koja počinje u 20:30, i utakmice EP u košarci, Hrvatska - Italija, koja počinje 21:00 na Drugom programu, Hrvatska radiotelevizija ističe kako vaterpolska utakmica ima prednost u odnosu na košarkašku jer je riječ o utakmici četvrtfinala, odnosno eliminacijskoj utakmici koja se održava na domaćem terenu u Splitu.

Kada susret u Splitu završi, HRT seli slikom u Milano, gdje će se uključiti sredinom druge četvrtine, te će gledatelji javnog servisa do kraja moći pratiti košarkaški ogled Hrvatske i Italije, koja je utakmica prve faze natjecanja.

Također, tijekom poluvremena utakmice Hrvatska - Italija HRT će emitirati izjave i reakcije nakon dvoboja naših vaterpolista.

Pored toga, za sve gledatelje koji košarku žele gledati od početka kompletan prijenos bit će omogućen na HRT-ovoj internetskoj platformi HRTi.

Zaključno, kolega Bruno Kovačević od 21. ožujka ove godine više ne obnaša dužnost glavnog urednika programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i Međunarodnog televizijskog programskog kanala‘‘, stoji u priopćenju HTV-a. 

19. travanj 2024 23:47